Afbeelding

Stad Delft Bokaal: bekende gezichten, andere clubs

sport

Editie: Week 32, Jaargang 23 |

Rick den Toom (midden) van Delft deinst niet terug om het kopduel met Joren Tromp en Anthony Pique aan te gaan. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De bal rolt weer. Dinsdagavond waren er al enige verrassingen in de voorrondes voor het toernooi om de RODI Media / DSW Zorgverzekaar Stad Delft Bokaal.

Zo bereikte DHC, dat zo ongeveer op volle oorlogssterkte aantrad,  in een poule met Delft, SEP en Wippolder niet de finaleronde. “Eigenlijk moet elke speler in onze selectie wedstrijden tegen dat soort clubs winnen”, vindt trainer Rob de Lange. “Je mag het eigenlijk niet als excuus opvoeren, maar we zijn gisteren pas begonnen. Dat hebben we bewust gedaan, omdat we vorig seizoen begin juli wedstrijden tegen Sparta en ADO Den Haag speelden. Daarom hebben we de jongens nu wat meer rust gegund. Nogmaals, in deze poule moet je gewoon de finaleronde halen, maar een training op zaterdag kan blijkbaar ook geen kwaad.”

Delft plaatste zich in deze poule samen met SEP wèl voor de finaleronde. In de eerste wedstrijd speelden de mannen van de nieuwe trainer Oscar Laguna Burgos tegen DHC. Het was opvallend om Kevin den Os en Bas Voogt in de eerste minuten voor zijn nieuwe club op vertrouwd terrein tegen zijn oude werkgever te zien spelen. “Ik heb geen ontzettende revanchegevoelens”, zegt Den Os na de brilstand die na veertig minuten op het scorebord stond. “Die tijd is voorbij; no heart feelings. Het was leuk om tegen mijn oude medespelers te voetballen. Ik ben naar Delft gegaan om met mijn vrienden te voetballen en er weer meer plezier aan te beleven. We hebben nu drie trainingen gehad en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Verder hebben we in Oscar een goede trainer die zelf op niveau heeft gevoetbald en van aanvallend voetbal houdt. Hopelijk leidt dat uiteindelijk ook tot de gewenste resultaten.”

Een andere opvallende verschijning tijdens het toernooi was Farid Bibouh, die zijn kicksen weer uit de wilgen heeft gevist en vanaf dit seizoen de clubkleuren van DHL verdedigt. “Het is geweldig om na drie jaar weer op het veld te staan”, vertelt de aanvaller nadat zijn ploeg in een poule met Full Speed en DVC is uitgeschakeld. “Ik heb de afgelopen jaren vooral halve marathons gelopen, maar je merkt toch dat je hier een heel andere conditie voor nodig hebt. Voor mij was het feit dat mijn broer Driss hier speelt van doorslaggevend belang om weer te beginnen. We hebben denk ik een aardige ploeg. Tegen Full Speed verloren we weliswaar, maar we hadden toch het grootste gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht. Nu is het een kwestie van wat verder afstemmen en dan moet het goed komen. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer met de competitie te beginnen.”

De gebroeders Bibouh zijn niet de enigen die met elkaar worden herenigd. Zo maakte Omar Ouled Haddou de overstap naar Delft, waardoor hij samen met zijn broer Khalid in het veld stond en bewandelde Richard Staakman de omgekeerde weg, waardoor hij komend seizoen weer met zijn broer Robin samenspeelt.

Naast het sportieve element zijn de voorrondes van het toernooi om de Stad Delft Bokaal ook weer een weerzien voor toeschouwers, die staan te popelen om in het nieuwe seizoen weer langs de lijn te verpozen. De nieuwe opzet van het toernooi, waarin de voorrondes op één avond worden gespeeld, leek hen wel te kunnen bekoren, net als het goede weer overigens.

Hopelijk is het zaterdagmiddag weer net zulk mooi weer, als vanaf 12.00 uur de finalepoules op het programma staan. Delft, SEP, Full Speed, DVC, Concordia en Vitesse Delft maken in twee poules uit wie uiteindelijk om 15.30 uur de finale van het toernooi spelen en onderling uitmaken wie zich komend jaar 'de beste club van Delft' mag noemen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12