RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal wordt in een nieuw jasje gestoken

  sport

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

Vorig jaar was het team van Concordia de winnaar van de eerste vernieuwde editie van de RODI Media?DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De Delftse voetbalwereld werkt hard aan een nieuwe traditie. Daarom wordt volgend weekend in sporthal de Buitenhof voor het tweede jaar in successie gestreden om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal.

Toch is de opzet van het toernooi enigszins veranderd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Waar vorig jaar in sporthal Tanthof-Zuid twee doordeweekse avonden in het teken stonden van de voorrondes en de zaterdag als finaledag gold, wordt nu het gehele toernooi op de zaterdag gespeeld.

'ER WAS BEHOEFTE AAN EEN ZAALVOETBALTOERNOOI'
“We hebben vorig jaar een oude traditie nieuw leven ingeblazen. We merkten dat de winterstop wel lang was en er behoefte was aan een zaalvoetbaltoernooi. Daarom zijn we begonnen. Uit die editie kwam naar voren dat het als vervelend werd ervaren dat er in deze drukke tijd drie dagdelen gemoeid gingen met het toernooi”, zegt Guus Heemskerk namens de organisatie. “Daarom hebben we besloten om het toernooi dit jaar op één dag te laten plaatsvinden. Doordat we dit jaar in sporthal de Buitenhof spelen, kunnen we de zaal opsplitsen in twee velden in de lengte. Daardoor zijn ze wel wat kleiner dan een officieel zaalvoetbalveld, maar we kunnen wel tegelijkertijd twee poules laten spelen.”


De organisatie heeft dit jaar tien uitnodigingen de deur uitgedaan. “Uiteindelijk hebben SEP en Full Speed om voor hen moverende redenen afgezegd. Ze konden geen team op de been brengen; dat vind ik jammer, want er zullen in de selectie toch wel acht jongens zijn die zin hebben om een middagje te voetballen? Desnoods vaardig je een zaalvoetbalteam af, zoals DVC dat doet. Het is wel fijn dat ze ruim op tijd waren met hun afmelding, want vorig jaar zegden twee verenigingen op het laatste moment af. Dat is niet fijn voor de organisatie. Het belangrijkste is nu dat we  met twee mooie poules van vier ploegen overblijven.”

'HET IS VOOR BELANGSTELLENDEN AANTREKKELIJKER OM HET TOERNOOI TE BEZOEKEN'
Binnen deze poules worden vanaf 13.15 uur wedstrijden van twintig minuten gespeeld. De finale wordt om 16.10 uur op het grote veld gespeeld. “Zo past alles mooi op zaterdag en het voordeel aan sporthal de Buitenhof is dat er een grote tribune is en de kantine heel de dag open is. Dat maakt het voor belangstellenden ook wat aantrekkelijker om het toernooi te bezoeken.”


Het organiseren van een dergelijk toernooi is geen sinecure, maar de organisatie brengt het er ook dit jaar weer goed vanaf. “Dat komt ook door de steun die we ervaren. Zo hebben we drie officiële zaalvoetbalscheidsrechters, die ook op het veld op een aardig niveau fluiten. Daarnaast hebben we ook een aantal sponsoren waar we jaarlijks op kunnen terugvallen. Eind 2013 is een contract voor drie jaar aangegaan met RODI Media Zuid-Holland, DSW Zorgverzekeraar, Sport 2000, De Brasserie, Deltax en Mega Fitness. Van de inbreng van die partijen zijn we ook komend jaar nog verzekerd en dat is voor ons natuurlijk fantastisch. Voor dit toernooi zijn RODI Media en DSW Zorgverzekeraar de hoofdsponsors en Sport 2000 stelt voor de nummer één een cheque van 500 euro beschikbaar en voor de verliezend finalist een bon van 300 euro. Een dergelijk toernooi valt of staat met de inbreng van dit soort partijen”, vertelt Heemskerk.


Al met al is Heemskerk tevreden dat er in de Kerstvakantie weer in de zaal wordt gevoetbald. “Dat was voor de editie van vorig jaar alweer zo'n dertig jaar geleden. Toen was het op Tweede Kerstdag; dat is nu niet meer mogelijk, maar de week tussen Kerst en Oud en Nieuw is een mooi moment. We hebben wat gedaan met de kritieken van vorig jaar en gaan ervoor om er een mooie traditie van te maken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1