Afbeelding

DHC verdiende winnaar RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie

sport

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

Het elftal van DHC was dit seizoen duidelijk de beste in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De beloftenploeg van DHC heeft afgelopen dinsdag de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie op haar naam weten te schrijven. In de finale kon DSVP een halfuur goed tegenstand bieden, maar toen het verzet eenmaal gebroken was, liepen de Delftenaren uit naar 5-0.
Voorafgaand aan de goed bezochte wedstrijd, die op het terrein van d.v.v. Delft werd gespeeld, was DHC favoriet. Immers, de ploeg van trainer Barry de Poorter was in de poulefase van de competitie al met 6-0 te sterk voor de Pijnackernaren.


'HET VIEL MIJ MEE HOELANG ZE STAND HIELDEN'
Dinsdagavond was al snel duidelijk dat DHC de beter voetballende ploeg was, maar DSVP wist hier een groot deel van het eerste bedrijf een flinke portie strijd tegenover te zetten. Na een halfuur was het wèl raak, toen Dominique Ahanhanzo aan de linkerflank doorbrak en Moestava Frederik wist aan te spelen. De centrumaanvaller twijfelde geen moment en schoot de 1-0 achter DSVP-doelman Tom Bénard. "Het viel mij wel mee hoelang zij stand hielden", vertelt de doelpuntenmaker, die in het verloop van de wedstrijd nog tweemaal tot scoren kwam. "We creëerden in het eerste half uur wel wat kansen, maar die gingen er niet in. Uiteindelijk zijn we na die 1-0 bij ze weggelopen. Het is hartstikke leuk om zo'n competitie te winnen. Daarbij is het voor mij persoonlijk toch al een mooi seizoen. Ik zit vanaf de winterstop bij het eerste en heb mijn eerste doelpunt daar ook al gemaakt."
Drie minuten na de openingstreffer zette Frederik de 2-0 ruststand op het bord. Tijdens de theepauze werden in de kantine van Delft de individuele prijzen van het Hans Dorjee voetbalklassement door Leo Rontberg uitgereikt aan Marvin van der Krogt (DHL, Speler van het Jaar), Jacky Bommelé (Wippolder, Keeper van het Jaar) en Driss Bibouh (DHL, Topscorer van de regio met zevenentwintig goals).


'IK SNAP NIET DAT HIJ NOG BIJ DHC LOOPT'
In het tweede bedrijf kwam DHC nog driemaal tot scoren. Één van de goals werd door Frederik gemaakt, terwijl Dominique Ahanhanzo de andere twee voor zijn rekening nam. "Die Dominique heeft zoveel exceptionele kwaliteiten, dat ik niet snap dat hij nog bij DHC loopt", zegt DSVP-trainer Dick van der Kooij na afloop. "Natuurlijk is het jammer dat je in zo'n finale verliest, maar voor ons is het al heel wat dat we hier staat: vorig jaar eindigden we als laatste in de poule. Het zal nog wel een paar dagen duren om deze nederlaag te verwerken, maar ik ben vooral ook trots. Die jongens voetballen met plezier en ze hebben een halfuur lang heel goed tegenstand geboden. Dat is goed voor de club, want de eigen jeugd is voor ons van levensbelang. Uiteindelijk moet je erkennen dat zij een maatje te groot zijn. Dat is helemaal geen schande."


'HET IS MOOI OM MET EEN FINALE AF TE SLUITEN'
Edo van Rheenen speelde zijn laatste wedstrijd voor het 16-23 elftal van DSVP. "Volgend seizoen ben ik 24. Het is mooi om met een finale af te sluiten, al staat de uitslag natuurlijk niet zo mooi. Wij hebben geprobeerd hun spel te ontregelen en dat is een halfuur goed gelukt. Zij spelen alleen een aantal klassen hoger en dat is uiteindelijk denk ik wel te zien. We hebben met dit elftal een heel mooie prestatie neergezet, zeker als je ziet dat de elftallen waaruit dit team is samengesteld in de reguliere competities vooral tegen degradatie hebben geknokt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het met deze jonge gasten erbij wel goed zit met de club."
DHC-trainer Barry de Poorter kon niet anders dan tevreden zijn. "We hebben een goede pot gespeeld en ik denk dat als we op een beter veld hadden gespeeld, we nog verder afstand hadden kunnen nemen. Uiteindelijk is deze overwinning dik verdiend."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12