Afbeelding

Strijd om RODI Media / DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal barst weer los

sport

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

De finale van vorig jaar: strijd op het veld en veel toeschouwers langs de lijn. De Stad Delft Bokaal ten voeten uit.

Elf Delftse clubs beginnen dinsdag aan de strijd om de RODI Media / DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal 2015. We vroegen de trainers Henk Baggerman van Full Speed, Marco Lange van SEP en Wim van Zinnen van Concordia wat ze hiervan verwachten.

Over enkele zaken zijn zij het roerend eens: het is leuk om weer zoveel bekenden te zien en te spreken, veel spelers zijn met vakantie, ze zien wel waar het schip strandt, maar hoe verder ze komen, hoe leuker ze het vinden.

Bijzonderheden zijn er ook. Bijvoorbeeld bij Henk Baggerman, die twee jaar terug nog maar net trainer van Full Speed was en prompt voor het eerst in de clubgeschiedenis het toernooi won. “Toen merkte ik wel wat dit toernooi met zich meebrengt”, blikt Baggerman terug. “Iedereen wil het graag winnen. Toen wij dat voor het eerst deden, was dat leuk om mee te maken. Ook de reacties en media-aandacht waren mooi. Er werd nog lang over na gesproken.”

Wim van Zinnen is de nieuwe trainer van Concordia. Dat was hij in het verleden ook al eens en toen won hij met die club de Stad Delft Bokaal. “Dat is altijd leuk, want je bent sportman en wilt altijd winnen, maar meer dan leuk is het niet. Het gaat om de competitie”, zegt Van Zinnen. Dus vindt hij het belangrijk om tijdens de Stad Delft Bokaal weer wat conditie opbouwen. “Ik hoop verder dat we allemaal heel blijven en daarna kunnen toewerken naar de eerste competitiewedstrijd.”


Marco Lange èn SEP wonnen het toernooi nog nooit. “En ik denk dat alle Delftse trainers het toernooi graag eens willen winnen”, zegt Lange. Hij acht de kans echter niet groot dat SEP de cup dit jaar meeneemt naar Sportpark Tanthof-Zuid. “Belangrijk is dat ik spelers in actie kan zien en dingetjes kan uitproberen. Ze mogen hun visitekaartje afgeven. De eerste drie weken van het seizoen probeer je dingen uit en observeer je. Kijken of Pietje beter is dan Klaasje.” Je kan zeggen dat SEP in de poule des doods zit, maar Lange ziet het anders. “Je kan beter tegen betere ploegen spelen, dan zijn m’n spelers uit zichzelf scherp. Ook zij willen niet op hun bek gaan tegen Delft of DHC.”

Volgens Wim van Zinnen ontloopt het niveau elkaar echter allemaal niet zo heel veel. “Wij gaan het maximale eruit halen en komen graag een ronde verder, zodat we volgend weekend in elk geval oefenwedstrijden hebben.”
Marco Lange vindt het goed dat er al 36 jaar een Stad Delft Bokaal wordt georganiseerd. “Heel leuk. Dit is goed voor het voetbal in de regio. Veel mensen kijken er elk jaar weer naar uit.”

 

 

Eeuwige roem en nog veel meer

De winnaar van de RODI Media / DSW Zorgverzekeraar verzekert zich naast de eeuwige roem van enkele mooie prijzen. De winnaar wint een beker en waardebon van 750 euro, te besteden bij Sport 2000. Deltax stelt voor de kampioen een bus ter beschikking voor een uitwedstrijd en Partycentrum De Brasserij trakteert op een voetballunch. Nummer 2 ontvangt een Sport 2000-waardebon van 500 euro, nummer 3 een waardebon van 250 euro en nummer 4 één van 150 euro. Alle deelnemende teams krijgen bovendien een passe-partout om twee keer met de selectie te sporten bij Mega Fitness.

 

 

Programma RODI Media / DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal 2015

Dinsdag 4 augustus, terrein DHC

Poule A.
19.00 uur: Vitesse Delft – Ariston ‘80
20.30 uur: Concordia – verliezer van VD-Ar’80
21.15 uur: winnaar van VD-Ar’80 – Concordia

Poule B.
19.00 uur: DHC – Delft
19.00 uur: SEP – Wippolder
19.45 uur: DHC – SEP
19.45 uur: Delft – Wippolder
20.30 uur: DHC – Wippolder
21.15 uur: SEP – Delft

Poule C.
19.45 uur: DVC – DHL
20.30 uur: Full Speed – verliezer DVC-DHL
21.15 uur: Winnaar DVC-DHL – Full Speed


Zaterdag 8 augustus, terrein DVC

12.00 uur: finalewedstrijden
13.00 uur: finalewedstrijden
14.00 uur: halve finale
15.00 uur: strafschoppenserie om 3de en 4de plek
15.30 uur: de finale

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12