Afbeelding

Goede ambiance en terechte winnaar RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal

sport

Editie: Week 33, Jaargang 23 |

Vitesse Delft ging voor de tweede keer op rij met de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal en alle bijbehorende prijzen aan de haal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Nadat dinsdag in de voorrondes van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal de eerste schifting werd gemaakt, stond vorige week zaterdag op het terrein van DVC de finaleronde op het programma. Vitesse Delft prolongeerde dit officieuze Delfts kampioenschap door, net als vorig jaar, Full Speed in de finale te verslaan.

Door de poule-indeling zagen veel Delftse voetbalkenners de finale eigenlijk al in de eerste speelronde worden gespeeld. Immers, finalepoule A startte met de wedstrijd tussen tweedeklasser Delft en promovendus Vitesse Delft, dat het in het nieuwe seizoen in de eerste klasse mag proberen. Na een pittig duel stond uiteindelijk de eindstand van 2-1 voor Vitesse Delft op het scorebord, waarna de ploeg van Peter Klomp zich via een 1-0 zege op Concordia van een finaleplaats verzekerde.

In de andere finalepoule van vierdeklasser DVC het op tegen de derdeklassers SEP en Full Speed. De gastheren sleepten in het duel met SEP een knappe 0-0 uit het vuur, maar Full Speed bleek duidelijk enkele maatjes te groot (7-0). De ploeg van trainer Henk Baggerman had in het eerste pouleduel al met 1-0 van SEP gewonnen, waardoor het zich voor het derde keer op rij voor de finale plaatste.

“Niet slecht toch voor een derdeklasser?”, stelt Baggerman na afloop van de met 3-0 verloren finale tevreden vast. “Ik ben trots op de jongens: dat je in de finale van een eersteklasser verliest is in mijn ogen ook helemaal geen schande. Ik heb vandaag absoluut genoten van de ambiance en heb er alle vertrouwen in dat we met een goede groep de competitie ingaan.”

'IK ZEI ALLEEN MAAR TOPKLASSE'
Het enige smetje op de finale was de rode kaart, die Full Speed-spits Frank van der Zwan in het tweede bedrijf ontving. “Ik zei alleen maar 'topklasse'”, zegt de spits na afloop verontwaardigd, doelend op het niveau waarop scheidsrechter Ron Karremans normaal gesproken zijn wedstrijden fluit.

De opmerking van de aanvaller kwam misschien wel enigszins voort uit frustratie. Full Speed kwam er tegen Vitesse Delft in de finale nauwelijks aan te pas. Het leidde tot een 3-0 nederlaag na twee prachtige goals uit standaardsituaties van de als verdediger opererende Sander van Akkeren en doelpunt van Maarten Boek. Hierdoor greep Vitesse de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal voor de zevende keer in elf jaar. “Winnen verveelt nooit”, stelt Robin de Boer na afloop lachend vast. “Vandaag blijkt ook weer dat Sander van Akkeren met zijn specifieke kwaliteiten een wedstrijd kan beslissen. Van achteruit brengt hij ook iets meer voetbal en van vorig seizoen weten we dat we niet veel weggeven.”

Ook trainer Rene Koetsenruyter van gastheer DVC was tevreden. “Want we zijn voor het eerst sinds mensenheugenis vertegenwoordigd op de finaledag. Tegen SEP deden we het heel aardig, maar tegen Full Speed ging het al vroeg mis. Dan krijg je met 7-0 op je broek, maar dat is misschien ook wel goed om die jongens met beide benen op de grond te houden. Verder ziet iedereen vandaag hoe het er hier aan toe gaat. Alles is weer tot in de puntjes verzorgd. Dat is alleen maar heel positief voor de club.”

'HIER IS HET BEGONNEN'
Uiteindelijk mocht Chris Treling, oud-speler van onder meer BEC en DVC namens de organisatie de bokaal uitreiken aan Vitesse-aanvoerder Micha van Dasler. “Het is mooi om hier weer te zijn, want hier is het voor mij begonnen. Je ziet zoveel leuke mensen bij deze club. Of ik ooit nog trainer ben van een elftal tijdens de Stad Delft Bokaal? Je weet nooit wat er op je pad komt.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12