Afbeelding

Concordia opnieuw de sterkste in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal

sport

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

Concordia is net als vorig jaar de trotse winnaar van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Ook de tweede editie van de hernieuwde RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal is ten prooi gevallen aan Concordia. De oudste club van Delft was in de finale met 7-1 te sterk voor DHL en bleek de terechte winnaar van het toernooi.

De opzet van het toernooi was anders dan vorig jaar, toen het idee van een zaalvoetbaltoernooi in de winterstop onder een dikke laag stof werd weggehaald. Zo werd er slechts één middag gespeeld en waren er in sporthal Buitenhof twee poules waarvan de wedstrijden op een klein veld verspeeld werden. Toch was niet alles anders: net als vorig jaar ging Concordia er met de schaal vandoor, al ging hiermee minder moeite gepaard dan in de vorige editie. Waar de eindstand van het treffen met Delft toen 2-1 was, hadden de Concordianen afgelopen zaterdag minder moeite met DHL en wonnen ze met 7-1.

‘DE TRAINER HAD TECHNISCHE VOETBALLERS GESELECTEERD’
“Het is natuurlijk altijd leuk om zo’n toernooi te winnen”, vertelt Remco de Ruiter, die met drie goals in de finale de grote man aan Concordia-zijde was. “Zeker gezien het feit dat we na de 2-3 nederlaag tegen DHC dachten uitgeschakeld te zijn. Gelukkig won Ariston’80 van de zondag hoofdklassers, waardoor we op doelsaldo toch in de finale terechtkwamen. De trainer had sowieso technische voetballers voor het toernooi geselecteerd en het resultaat mag er zijn.” In de finale was De Ruiters ploeg veel te sterk voor DHL. “Zij konden in de poulefase vooral tegen Delft en Vitesse Delft het veld klein houden. Daar hadden ze in de finale op het grote veld meer moeite mee.”
Dat tegenstander DHL de finale bereikte was voor DHL’er Rick Massar een grote verrassing. “Toen de trainer vroeg wie er mee wilden doen, waren dat niet de meest technische voetballers. De twee besten daarvan vielen nog af en onze keeper bleef weg, waardoor we op het laatste moment nog een keeper moesten regelen. Al met al hebben we het dus boven verwachting gedaan. Vooral vanwege het kleine veld zijn we de pouleronde doorgekomen; op het grote veld was Concordia een paar klassen beter.”
Dat het een mooie middag werd, kwam zeker ook door de cheque van driehonderd euro te besteden bij Sport2000 die de finaleplaats DHL opleverde. Verder mag Concordia door het winnen van het toernooi vijfhonderd euro bij de sportzaak besteden. “Dat is natuurlijk prachtig, net als de bijdragen van Mega Fitness, De Brasserij, Deltax en hoofdsponsoren DSW Zorgverzekeraar en RODI Media”, vertelt Wicher Schreuders, namens de sectie voetbal van de Sportraad één van de organisatoren van het toernooi.

‘HET TOERNOOI HEEFT DE POTENTIE OM WEER EEN TRADITIE TE WORDEN’
“Sponsoren zijn belangrijk om dit soort toernooien te kunnen organiseren, net als scheidsrechters. Vaak is het voor spelers wel even wennen, omdat ze de regels van het zaalvoetbal niet helemaal kennen. Wij zijn tevreden over het verloop van het toernooi. Waar we vorig seizoen twee avonden en een finaledag hadden, is het qua tijd nu beperkt. Dat is, zeker in deze periode, fijner. Daarnaast hadden we met tien clubs een mooie opkomst. Wat mij betreft heeft het toernooi zeker de potentie om weer de traditie te worden die het vroeger was. Het is een leuke onderbreking van de winterstop.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12