Afbeelding

Degradatie Concordia is smet op vier mooie jaren

sport

Editie: Week 19, Jaargang 23 |

John de Letter beleefde vier mooie jaren bij Concordia. “Maar op dit moment overheerst de teleurstelling. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het beruchte doek is afgelopen weekend definitief gevallen voor Concordia. De oudste club van Delft degradeerde na een teleurstellend seizoen –net als Den Hoorn- uit de tweede klasse.

Door de degradatie blijft scheidend trainer John de Letter, die volgend seizoen bij SVC’08 aan het roer staat, na een periode van vier seizoenen aan de Brasserskade met een onbevredigd gevoel achter. “Want het voelt toch een beetje alsof je vier jaar voor niets hebt gewerkt. Momenteel heerst de kater van de degradatie, maar ik denk dat ik over een tijdje terug kan kijken op een heel mooie periode. Dit is een heel mooie club, waarin het verenigingsleven nog hoog in het vaandel staat. Daarbij hebben we twee seizoenen geleden ook het kampioenschap behaald.”

‘WE STAAN NIET VOOR NIETS ONDERAAN’
Over hoe het komt dat Concordia dit seizoen niet, zoals vooraf gepland, in de subtop meedeed, heeft de oefenmeester zo zijn ideeën. “Ik ben ervan overtuigd dat in deze groep voetballend gezien genoeg kwaliteit aanwezig is. Dat is echter niet genoeg. Bij voetbal gaat het ook om de arbeid en strijd die je in een wedstrijd legt; om de absolute wil om te winnen. Die was bij de tegenstander te vaak groter dan bij ons. Daardoor staan we niet voor niets onderaan. Vlak voor de winterstop hadden we nog wel een opleving, maar die duurde tekort. Verder zaten we de laatste weken ook in de lift, maar dat kwam te laat.”

‘IK HAD OOK ZAKEN ANDERS AAN KUNNEN PAKKEN’
De Letter wil de schuld van het teleurstellend verlopen seizoen zeker niet alleen in de kicksen van zijn spelers schuiven. “Want zelf had ik ook zaken anders kunnen aanpakken”, blikt hij zelfkritisch terug. “Wat ik mezelf kwalijk neem is dat ik misschien te lang heb vastgehouden aan jongens die in potentie misschien wel de betere voetballers waren, maar het op het moment dat het nodig was niet lieten zien. Op dat moment had je misschien iemand anders de kans moeten geven. Vooraf leken die keuzes echter logisch en ik denk niet dat ik het nu anders zou doen. Het is gewoon ontzettend teleurstellend dat ik er dit seizoen niet uit heb weten te halen wat er naar mijn mening zeker wel inzit.”
Daarbij kreeg Concordia volgens de Letter, die zondag in de uitwedstrijd bij Lisse zijn periode bij Concordia op een mooie manier wil afsluiten, ook te maken met invloeden van buitenaf. “Zo viel Vincent Krul, die toch altijd wel goed is voor een doelpunt of vijftien, halverwege weg. Ook hadden we vaak net wat pech met ballen die er bij ons via de paal uitgingen en bij de tegenstander net wél binnenvielen of scheidsrechters die ineens hun eigen wedstrijd gingen fluiten.”
Gedurende het seizoen bedacht de trainer dat het misschien beter was om voor het komend seizoen op zoek te gaan naar een andere club. “Ik heb niet het idee dat ik op de schopstoel zat, maar dacht dat het voor zowel de club als voor mij beter was om uit elkaar te gaan.”
In SVC’08 vond hij een nieuwe club. “Dat is weer eens wat nieuws. Ik ben niet zozeer aan Delft gebonden, maar ik kwam altijd bij clubs uit deze regio terecht. Ik zal overigens komend seizoen zeker nog bij Concordia komen kijken, maar ook bij Wippolder, waar mijn broer Marcel trainer is.”
De Letter heeft er alle vertrouwen in dat hij bij Concordia iets moois achterlaat voor zijn opvolgers Wim van Zinnen en Martijn Leonard. “Er zijn de afgelopen seizoenen een heel aantal jonge jongens doorgekomen waar de club lange tijd plezier aan gaat beleven. Ik denk dat de club met deze jongens in de toekomst nog wel wat successen zal behalen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12