Afbeelding

Oliveo is toe aan een stapje hoger en mag dat via de nacompetitie afdwingen

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

PIJNACKER – Voor Oliveo krijgt de huidige voetbaljaargang nog een een heel aangenaam toetje. De ploeg van trainer Martin de Mooij haalde afgelopen zondag met een 9-1 overwinning op VCS de derde periode binnen en mag daarom via de nacompetitie proberen alsnog promotie te behalen.

De tweede plaats op de ranglijst op drie punten van kampioen Laakkwartier is een mooie prestatie. “Toch hebben we de afgelopen weken stiekem nog wel op de titel gehoopt”, vertelt verdediger Ludo van Adrichem. “In de laatste periode ging het hartstikke goed, totdat we drie weken geleden van Erasmus verloren. In die wedstrijd hadden we de pech dat we al vroeg op een 2-0 achterstand stonden en die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-0. Dat is natuurlijk zonde, want anders hadden we nu in punten gelijk gestaan.”
Dat Oliveo dit seizoen op de laatste speeldag nog kans maakte op de titel hadden volgend Van Adrichem niet veel mensen verwacht. “Want het vorig seizoen liep het allemaal niet zo lekker en leken we rond de winterstop op degradatie af te stevenen. Gelukkig herpakten we ons in de tweede seizoenhelft en speelden we ons veilig.”

'WE SPEELDEN MET EEN VEREDELDE JEUGDPLOEG'
Een verklaring voor het verschil tussen beide seizoenen heeft de 25-jarige verdediger wel. “Vorig seizoen startten we met een heel aantal jonge jongens in de selectie, doordat bijna het hele eerste elftal ophield met prestatief voetballen. Je zou kunnen stellen dat we met een veredelde jeugdploeg speelden en trainer René Slegtenhorst gaf ons achteraf bezien misschien wel iets teveel verantwoordelijkheid. Dit seizoen zijn we natuurlijk een jaartje verder en aan het begin van het seizoen hebben we tegen de nieuwe trainer, Martin de Mooij, gezegd dat hij ons in het begin misschien zelfs wel als een jeugdploeg moest behandelen. Hij is daarmee aan de gang gegaan en heeft daar een modus in gevonden. Soms laat hij de dingen op zijn beloop, maar op andere momenten zit hij er heel dicht bovenop. In het begin was het allemaal een beetje zoeken, wat ook aan de resultaten terug te zien valt, maar inmiddels voetballen we echt heel erg leuk.”
Als beloning voor het goede spel mag Oliveo de komende weken via de nacompetitie proberen om promotie af te dwingen. “Dat vind ik wel heel lekker, want ik zou er niet aan moeten denken dat het seizoen nu al zou zijn afgelopen. Het weer wordt beter en dan is het alleen maar fijn om te voetballen. Dat zullen we ook in de zomerstop zeker blijven doen: als het een beetje lekker weer is, trommelen we twee keer per week 's avonds wat jongens op en trappen we op het complex een balletje.”

'IEDEREEN IS TOE AAN EEN STAPJE HOGEROP'
In de eerste ronde van de nacompetitie nemen de Pijnackernaren het op tegen Groeneweg. “Ik denk dat we zeker wel een goede kans maken, want we zitten in een flow. Daarbij hebben we gedurende het seizoen al tweemaal tegen hen geoefend. Eén keer speelden we gelijk, de andere wedstrijd verloren we nipt. Het is niet zo dat zij in een negatieve reeks zitten, want zij zijn in de laatste periode als derde geëindigd.”
Van Adrichem denkt dat zijn elftal toe is aan promotie. “Qua technische vaardigheden moeten we zeker meekunnen; er zullen alleen nog wat slimmigheidjes ingeslepen moeten worden. Ik denk dat het goed is voor de ontwikkeling van het elftal als we promoveren, want iedereen is toe aan een stapje hogerop. In de derde klasse gaat het er waarschijnlijk om wie het minste verliespunten oploopt tegen de kleinere ploegen. De prikkel om tot het uiterste te gaan is er niet altijd.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12