Afbeelding

Elgar Halbe kan zijn verloren voetbaljaar nooit meer inhalen, maar is blij weer op het veld te staan

sport

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Elgar Halbe stond bijna een jaar buitenspel en is, ondanks de wat tegenvallende prestaties van Delft, dolblij dat hij weer mag voetballen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Elgar Halbe mag weer voetballen in het vlaggenschip van D.v.v. Delft na een schorsing van een jaar. De middenvelder is blij om weer op het veld te staan, maar kijkt nog steeds verbijsterd terug op de periode dat hij noodgedwongen buitenspel stond.

Bij D.v.v. Delft wordt nog regelmatig teruggedacht aan de uitwedstrijd bij Oliveo van 18 april 2013. Halbe keek vanwege een blessure als bezoeker met enkele bestuursleden van Delft toe. Na afloop van de wedstrijd verklaarde de scheidsrechter van dienst dat de middenvelder hem tot in de kleedkamer was gevolgd en hem had bedreigd.

'IK WIST NIET WAT IK HOORDE'
“Ik wist niet wat ik hoorde. Ik ben nooit bij die man in de kleedkamer geweest en heb hem al helemaal niet bedreigd. Als dat het geval was geweest, zou ik ook wel door hebben dat ik fout zat en had ik mijn straf zonder mokken uitgezeten. Dit was echter pertinent onjuist.”
In het begin lachte de 29-jarige speler het incident nog weg, maar al snel werd duidelijk dat er niet veel te lachen viel. “We moesten naar de tuchtcommissie. Daar deden betrokkenen van de verschillende partijen hun woord en het verhaal van Oliveo stemde overeen met dat van Delft. Bij het vonnis baseerde de tuchtcommissie zich uiteindelijk alleen op het verhaal van de scheidsrechter. Dat terwijl hij al niet bekend stond om zijn goede beslissingen.”
Niet alleen Halbe was verbijsterd. “Ook de mensen van het bestuur met wie ik de wedstrijd bekeek wisten niet wat er gebeurde. De club heeft altijd voor de volle 100% achter mij gestaan en uiteindelijk ook de advocaat betaald, waarmee we in hoger beroep zijn gegaan. Ook dit mocht niet baten en zo heeft de schorsing stand gehouden, terwijl ik echt niets verkeerd heb gedaan.”

'HET WAS WEL WEER EVEN WENNEN'
Inmiddels is aan deze voetballoze periode een eind gekomen. “Ik ben al die tijd mee blijven trainen, dus ben bij de club betrokken gebleven, maar wedstrijden spelen mocht ik natuurlijk niet. Dat was dan wel weer even wennen: de aanloop naar een wedstrijd. Die eerste keer was ik best gespannen bij het opstaan en dan leef je ernaar toe: je hebt een bespreking, maakt afspraken, en dan ga je het veld op.”
Halbe is blij weer te mogen voetballen, maar over de resultaten is hij minder tevreden. “Want we hebben lange tijd bovenin meegedraaid, maar in de laatste zes wedstrijden hebben we maar twee punten gehaald. Dat is natuurlijk teleurstellend, zeker als je voor die slechte reeks koploper bent. Maar het zit ons gewoon even tegen. Ballen die er normaal gesproken invliegen gaan nu naast en kleine foutjes worden nu wél afgestraft.”
Delft speelde afgelopen maandag gelijk tegen Woerden, dat door dat resultaat kampioen werd, maar heeft nog wel een toetje. “Want we hebben ons door de eerste periode geplaatst voor de nacompetitie. Nu is het zaak om aan de laatste twee wedstrijden een goed gevoel over te houden, zodat we in die nacompetitie hoge ogen gooien.” Dat gebeurt allemaal niet meer onder trainer Pierre van Zinnen, maar onder zijn opvolger Ronald Hes, die al vanaf het begin van het seizoen zijn vertrouwen in Halbe uitsprak. “Hij was er ook bij tijdens die wedstrijd bij Oliveo en weet dat er niets was gebeurd. Hij heeft me aan het begin van het seizoen bij zich geroepen en gezegd dat de club en hij er alles aan zouden doen om de schorsing  aan te vechten. Verder vind ik hem een heel goede trainer: hij is duidelijk, maakt goede afspraken en laat ons goed voetballen. Hopelijk leidt dat tot promotie via de nacompetitie.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12