Afbeelding

Hoe gaat het met Theo Bosman?

sport

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Theo Bosman scheurde in zijn periode bij d.v.v. Delft zijn achillespees en revalideerde samen met profvoetballer Michel van der Korput. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Theo Bosman (66) doorliep de jeugdopleiding bij C.S.V.D., stapte over naar RKSVM, beleefde zijn mooiste tijd bij BEC en bouwde af bij d.v.v. Delft.

Als het aan vader Bosman had gelegen, had Theo's voetbalcarrière exact één helft geduurd. “Ik debuteerde op mijn zeventiende bij Vitesse Delft. Ik speelde een helft in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zuidland. Wij waren veilig maar zij speelden tegen degradatie. Mijn vader kwam kijken en Zuidland speelde nogal agressief. Achteraf zei hij: 'Dit was je laatste wedstrijd, want ze schoppen je nog kapot'”. Tegenwoordig is Bosman fanatiek supporter bij de wedstrijden van zijn kleindochters, die bij VVOR en Xerxes spelen.

– Waarom bleef het bij die ene wedstrijd voor Vitesse Delft?
“Mijn buurman Jan van der Broek zat bij RKSVM en vroeg of ik daar wilde voetballen. Mijn broer Han en ik konden met hem meerijden en ik speelde met mijn broer samen. Toen we kinderen kregen en ik bij de TU werkte, kwam ik in contact met Jan Groeneveld. Hij was secretaris bij BEC en vroeg of ik daar wilde komen spelen. Het leuke is dat Teun Lanser, mijn moeders broer, daar voor de oorlog ook speelde.”

– Kwam je in een leuk elftal terecht?
“Zeker weten. Op dat moment kwam Piet de Vries ook naar BEC toe als speler/coach. Hij is samen met Lies van Geest de beste trainer die ik ooit heb gehad. Wel moest je veel lopen: als het veld onbegaanbaar was voor een training zei hij: 'We gaan naar Rotterdam'. Dan werden we er bij Zestienhoven uitgezet en moesten we langs de snelweg teruglopen. Verder speelde Jan Olsthoorn er  en ik vormde met Frans van Velzen en Robbie van Houten de voorhoede. Daarnaast speelde ik in die tijd in een elftal van TU Delft, waarmee we drie keer achter elkaar kampioen van Nederland werden. Bij BEC heb ik een aantal kampioenschappen meegemaakt.”

– Waarom ben je nog naar d.v.v. Delft gegaan?
“Bij BEC werd het al wat minder. Ik ben op mijn tweeëndertigste overgestapt naar Delft en heb daar vier seizoenen gespeeld. Na mijn tijd in het eerste ben ik in het zevende gaan voetballen. Hiermee werden we elk jaar kampioen, waardoor alle prestatieve elftallen in de eerste klasse terechtkwamen.”

– Heb je in die tijd nog gelachen?
“Zeker. Bij BEC had je Cor van Dongen rondlopen, een echte clubman die ervoor zorgde dat alles voor ons altijd perfect geregeld was. Na een training was  onze kleding kletsnat. Hij zei dat we onze schoenen in het ketelhok kwijt konden, maar dat was hij zelf vergeten. Daardoor waren ze twee dagen erna natuurlijk ontzettend stijf.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12