Afbeelding

Hoe gaat het met Pim Gagesteijn?

sport

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

Pim Gagesteijn vindt het nog steeds heel bijzonder dat hij samen met zijn broer kampioen werd. (foto: Roel van Dorsten)

Pim Gagesteijn (58) groeide bij BEC en d.v.v. Delft nooit uit tot onbetwiste basisspeler, maar sprokkelde door de jaren heen toch heel wat wedstrijden bij elkaar.

Gagesteijn is geboren en getogen aan de Brasserskade. “Elke minuut die we vrij hadden, voetbalden we op het schoolplein. En er liepen goede spelers bij: de Rontbergjes, de Van Zinnens, de Helmpies en Willem den Adel. Ik begon in de jeugd bij BEC, want mijn vader speelde in het eerste. Verder speelden mijn broers Gijs en Johan ook bij die club. De keuze was dus al snel gemaakt.”

- Toch ging je naar d.v.v. Delft…
“Ja, ik ging op mijn tweeëntwintigste met mijn oudste broer Gijs, die negen jaar ouder is, mee. Ik kwam daar in een elftal met ontzettend goede voetballers terecht: Wim Klok, Nico Herbert, Bob Spee, Peter de Vreede en Rien Wils. We kregen training van Chris Kronshorst en Piet de Vries. In dat jaar werden we ook kampioen. Het jaar erna, mijn laatste jaar bij Delft, was Frans Hoogervorst trainer. Dat was ook een geweldig jaar. Overigens ben ik bij mijn clubs nooit een vaste basiskracht geweest, doordat ik vanwege mijn drukke baan niet altijd kon trainen.”

- Waarom was het dan je laatste jaar?
“Dat was vanwege privéomstandigheden. Ik stopte helemaal met voetbal, maar pakte later de draad weer op op het oude, vertrouwde nest bij BEC. Bij die club heb ik onder meer samengespeeld met Jan Olsthoorn, ‘Kei’ Drevijn, Aad Kattevilder, Cor van Rossum en Kees Dijkgraaf. Het mooie aan zowel Delft als BEC is dat het heel gezellige verenigingen waren.”

- Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd als voetballer?
“Ten eerste het kampioenschap bij Delft. Ik vond het wel heel bijzonder om met mijn broer Gijs samen te spelen. Verder voetbalde ik daar met mannen tegen wie ik altijd ontzettend heb opgekeken: zij konden zo goed voetballen. Ook herinner ik me dat Piet de Vries ons eens dropte achter Berkel en Rodenrijs en we terug moesten lopen. Hij was verantwoordelijk voor het conditionele gedeelte in het jaar bij Delft. Ik ben erna nooit meer bij hem in de auto gestapt. Verder was er natuurlijk altijd de kleedkamerhumor, waar vooral Bob Spee en Nico Herbert het voortouw in nemen. Ik was als jonkie natuurlijk al snel de pineut.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Mijn kleindochter heeft enige tijd bij SEP in de pupillen gevoetbald en daar ging ik natuurlijk regelmatig kijken. Dat was wel heel leuk, want daar kwam je een hoop oude bekenden tegen. Door te blijven hangen, heb ik ook nog wat wedstrijden van Vitesse Delft gezien. Verder volg ik alle resultaten van de Delftse clubs nog steeds via de krant.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12