Afbeelding

Hoe gaat het met George Stroomberg?

sport

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

George Stroomberg voetbalt nog graag in de 7-tegen-7 competitie. “Daar heb ik voor het eerst leren verliezen. (foto: Roel van Dorsten)

George Stroomberg (45) speelde lange tijd in het eerste elftal van d.v.v. Delft en wist in die tijd het net gemakkelijk te vinden.

Stroomberg doorliep de jeugdopleiding van DHC. “Net als iedereen in die tijd. Als je kon voetballen, ging je naar DHC. Op mijn zeventiende ben ik met een jeugdvriend naar Concordia verhuisd. Zijn vader crickette daar en het was zo’n leuke club. Ik begon daar in het derde, maar eindigde het seizoen, vooral door mijn scoringsdrift in het eerste.”

- Toch kennen we je vooral van d.v.v. Delft…
“Dat is waar. Bij Concordia speelden Mario Flips en Leen Steijger voorin en dat was een Siamese tweeling. Ik maakte wel minuten, maar wilde meer. Piet van der Valk, toen trainer bij Delft, benaderde me met de vraag of ik daar wilde komen voetballen. In die tijd werkte ik in het snookercafé in de Peperstraat en daar kwamen veel gasten van Delft. Daarom ben ik overgestapt.”

- Was dat een goede keuze?
“Ja, ik heb er een fantastische tijd gehad. Ik heb een jaar in het derde gespeeld, omdat ik destijds Het Boterhuis op de Markt heb opgezet. Ik miste in dat jaar het echte voetballen om te winnen, daarom ben ik toch weer teruggegaan naar de selectie met alle risico’s van dien. Ik heb onder meer gespeeld met Erwin van der Stap, Rob de Vries, Richard Middelkoop, Hans Ruggenberg, Tim Steenks, Reza Methöfer en René Lander. De laatste drie zijn wel de beste spelers met wie ik heb samengespeeld.”

- Waren jullie ook succesvol?
“Absoluut. Onze eerste promotie was onder Richard Middelkoop in een beslissingswedstrijd tegen Voorschoten op het terrein van Westlandia. Het was mei, maar zij hadden net een nieuwe grasmat; een prachtig veld. Het was wat vochtig en we tikten ze helemaal scheel. Het werd dacht ik 5-0 en ik scoorde twee keer. Dat vergeet je nooit meer. Twee jaar later werden we onder Joop Hoornweg, ook een fantastische trainer en een geweldig mens, kampioen.”

- En heb je ook gelachen?
“Ja, we speelden eens tegen Spoorwijk. Zij stonden onderaan, hadden nog niet gescoord, maar wel zesenveertig tegengoals. Na een kwartier stonden we 3-0 achter. Gelukkig wonnen we nog met 4-3, maar het was wel apart. Verder stonden we in een wedstrijd tegen RKDEO bij rust met 4-0 achter. Onze trainer, Piet van der Valk bleef in de rust in de dug-out zitten. Hij zei: ‘Zoek het maar uit’. Dan kijk je elkaar als spelers in de kleedkamer wel even vreemd aan.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik ben leider van het elftal van mijn zoon bij Den Hoorn. Verder speel ik in de 7-tegen-7 competitie bij DHL. Ook kijk ik op zondagmiddag altijd even op internet wat Delft heeft gedaan.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12