Afbeelding

Hoe gaat het met Bram van der Horst?

sport

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Bram van der Horst is nog vaak langs de velden te vinden: op zaterdag als speaker bij Vitesse Delft en op zondag als reporter voor Stadsradio Delft. (foto: Roel van Dorsten)

Bram van der Horst (70) speelde voor de amateurtak van DHC, Wippolder en Delfia en wist het net makkelijk te vinden.

Aanvankelijk wilde Van der Horst met een klasgenoot bij BEC gaan voetballen, maar zijn vader lag dwars. “Hij was een Wippolder-man en tussen Wippolder en BEC boterde het niet zo. Daarom ben ik op mijn tiende naar DHC gegaan en speelde ik in de betaalde jeugd.”

– Was dat een mooie tijd?
“Zeker. Ik speelde in een elftal met Ed Blok, Thijs Kwakkernaat, Leo Gorissen en Gerard Brinkhof. We kregen training van Zoltan Zalay. Ik was op een vrijdag al eens door mijn enkel gegaan en had hem snel ingetapet. Tijdens de wedstrijd ging het prima, maar toen ik het tape had weggehaald, vroeg Zalay wat er was. Ik zei dat ik door mijn enkel was gegaan. Toen zei hij dat als hij dat van tevoren had geweten, ik niet had gespeeld. Daarop zei ik dat ik dat al dacht en daarom maar niets gezegd had.”

– Heb je ook in het eerste elftal gespeeld?
“Ja, bij de amateurs. We speelden met onder meer Hans Barends, Cor van Gaalen en Henk Pluimers. Het gebeurde ook weleens dat mannen van de proftak met ons meededen. Ik weet nog dat Henk Angenent, oud-international, meedeed tegen Hermes/DVS. We wonnen met 7-1. Op enig moment was hij alle tegenstanders gepasseerd en wachtte hij op de doellijn op aansluiting, zodat iemand anders hem kon maken.”

– Hadden jullie een goed elftal?
“Zeker. We werden drie keer kampioen. Daarnaast was het altijd gezellig. Op een gegeven moment kwam ik minder aan spelen toe. Daarom ben ik naar Wippolder gegaan, waar ik onder Cor Schreuder twee prachtige jaren heb gehad. Qua sfeer was het daar het best. Uiteindelijk heb ik nog twee jaar bij Delfia gespeeld, tot mijn knieën versleten waren. Ik speelde daar onder meer met mijn zwager Ton Hunnego.”

– Wat ben je daarna gaan doen?
“Toen Full Speed een dameselftal begon, ben ik dat gaan trainen. Daarna ben ik vierentwintig jaar geleden bij Stadsradio Delft begonnen als verslaggever en zit ik zondag langs de velden. Verder ben ik een aantal jaar geleden een G-elftal bij Vitesse Delft begonnen met mijn dochter. Dat elftal is inmiddels ter ziele, maar tijdens het trainen zag ik altijd dat de klusploeg op woensdag bezig was. Daar heb ik me, nadat het elftal was opgehouden, bij aangemeld. Dat doe ik nu zo'n zeven jaar en twee jaar geleden vroeg Jaap Meijer me of ik geen stadionspeaker wilde worden bij de wedstrijden van het eerste.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12