Afbeelding

Hoe gaat het met Anton Rosierse?

sport

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Anton Rosierse volgde Peter van Velzen naar Wippolder: “Hij had altijd gelijk.” (foto: Roel van Dorsten)

Anton Rosierse (46) werd groot bij Vitesse Delft, maakte een uitstapje naar DHC en volgde zijn ‘beste trainer ooit’ naar Wippolder.

Voor Rosierse was het niet meer dan normaal dat hij aan de Oudelaan bij Vitesse zou beginnen met voetballen. “Mijn ouders runden Café Hofman aan het Noordeinde en daar kwamen op zaterdag de spelers van Vitesse Delft en op zondag die van DHC. Als we in de jeugd een wedstrijd hadden gespeeld, fietsten we snel naar de Middelweg om het eerste te zien spelen. Dat waren mooie tijden.”

- Met wie speelde je bij Vitesse?
“Toen ik uit de jeugd kwam, moest ik eerst een jaar in dienst. Daardoor begon ik in het vierde met onder anderen Pleun van den Akker, Peter van der Meer en Koos van der Burg, die aan het afbouwen waren. Toen ik wel twee keer in de week kon trainen, speelde ik met Ronald Vermeulen, Harry Garnaat, Rene Slegtenhorst ,Ruud Karsdorp, Andre Gronsveld, Paul Riemers en Aad Buitendijk. Dat was geen verkeerd elftal en met de sfeer zat het ook goed.”

- Waarom vertrok je dan naar DHC?
“Vooral de eerste jaren in het eerste waren prachtig. Later werd ik aanvoerder en veranderden er dingen waaraan ik me ging ergeren. De overstap naar DHC was op zijn zachtst gezegd nogal ongebruikelijk. De DHC’ers in Café Hofman waren blij verrast.”

- Maar na een jaar was je weer weg…
“Inderdaad. Bij Vitesse Delft trainde ik onder Peter van Velzen, veruit mijn beste trainer ooit. Zijn oefenstof klopte en zijn mond was soms misschien wat groot, maar hij had wel altijd gelijk. Ik denk dat hij nooit echt uit de verf is gekomen als trainer, doordat hij clubs onder zijn niveau had. Uiteindelijk vroeg hij me na dat jaar bij DHC om naar Wippolder te komen.”

- Heb je daar een leuke tijd gehad?
“Ja, het was er fantastisch. In het begin was het even wennen aan het niveau. Zo was het niet meer automatisch zo dat ik als ik een één-tweetje opzette de bal ook terugkreeg. Ook was men niet echt berekend op passes in de loop. Qua vereniging en sfeer was het er met jongens als Erwin Stoelinga, Marco van Leest, Fons van der Stap, Dennis Kraay, Paco van Leusden, Marco Rossel en Mario Post fantastisch. Hoewel ik tijdens mijn loopbaan regelmatig last had van mijn diabetes, heb ik heerlijk kunnen voetballen.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik kijk in het weekend altijd op teletekst wat mijn clubs hebben gedaan, maar ga er niet kijken. Ik ben trainer van het derde van Den Hoorn, een beloftenelftal. Ik zal wel altijd bij het spelletje betrokken blijven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12