Afbeelding

Hoe gaat het met Johan van Akkeren?

sport

Editie: Week 33, Jaargang 23 |

Johan van Akkeren genoot van de gezelligheid bij Full Speed en werd er ook kampioen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Johan van Akkeren (59) was jarenlang een vaste kracht in het vlaggenschip van Full Speed.

De jeugdopleiding doorliep hij echter bij DHC. “Daar speelde ik met onder anderen Pierre van Zinnen, Eugene Bakker, de Boekeetjes, Jean Pierre van Hauwe, Roel van Dorsten en Hans de Ruijter. Ik kon aardig mee en had als doel in de Haagse selectie te komen. Dat is er weleens van gekomen, maar niet structureel. In die tijd was het leuk om tegen schoolvriendjes bij DHL te spelen. Dat waren jongens als Marcel Janson, Peter Lips en René Zwaard. Als je op zaterdag tegen elkaar speelde, dan zat je elkaar al vanaf woensdag te treiteren.”

– Waarom ging je uiteindelijk weg bij DHC?
“Ik was niet op mijn mondje gevallen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ik kende Full Speed omdat mijn vader er had gespeeld en vond het een leuke vereniging. Daarom was de keuze snel gemaakt.”

– Met wie speelde je er samen?
“Met Ruud Boer, Aad Spiero, Thijs Kwakkernaat, Henk Herman, Jos de Booij en Chiel Meijer. We hadden een heel leuke ploeg. Mijn eerste trainer was Cor van Gaalen en daarna kwam Frans Hogervorst. Met hem was het altijd feest: hij was helemaal gek. Dan deelde hij aan het begin van de training shirtjes uit voor een partijtje, maar ging je heel de training alleen maar hardlopen. Hij bracht er een sfeer in, waardoor we kampioen werden. Uiteindelijk ben ik gestopt toen er een nieuwe generatie aan de deur klopte, die in mijn ogen een te grote mond had.”

– Hoe was de sfeer toentertijd?
“Heel goed. Lachen was het belangrijkste. Dat zie je nu niet meer: het lijkt op amateurniveau alsof het profs zijn. Toch was het niveau in mijn ogen toentertijd ook veel hoger.”

– Wie was er na Hogervorst trainer?
“Dat was Wim Tetteroo, die bij Excelsior had gespeeld. Hij had een uitgebreid programma samengesteld, maar dat was niet aan ons besteed. Bijna iedereen werkte in de bouw en als je je aan het schema hield, zou je op je wenkbrauwen naar de training komen. Uiteindelijk brak dat ons op, want we degradeerden geloof ik drie keer op rij.”

– Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Het voetbal kijken is wel een hobby van me geworden, al vind ik wel dat het een beetje te serieus wordt genomen. Ik vind het jammer dat je niet meer gewoon een biertje langs de lijn kan drinken. Ik ga vaak bij Vitesse Delft kijken, omdat Sander er speelt en ook op zondag pak ik regelmatig een wedstrijdje mee. Verder kijk ik op zondagavond altijd even wat de Delftse clubs hebben gepresteerd."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12