Afbeelding

Hoe gaat het met Chiel Meijer?

sport

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

Chiel Meijer speelde enkele wedstrijden voor FC Twente, maar beleefde zijn mooiste tijd bij Full Speed. (foto: Roel van Dorsten)

Chiel Meijer (68) speelde in totaal maar vijf seizoenen in de hoofdmacht van Full Speed, maar groeide tijdens zijn veertigjarige lidmaatschap uit tot een echte clubman.

Meijer kwam pas op negenentwintigjarige leeftijd naar Delft. “Ik kreeg een baan bij de TU. Ervoor speelde ik bij Enschedese Boys, waar ik zelfs nog training van Abe Lenstra kreeg. Ik was spits en mijn belangrijkste kwaliteit was mijn tweebenigheid. Ook heb ik enkele wedstrijden in de hoofdmacht van FC Twente gespeeld. Toen ik in Delft was, heb ik eerst een paar maanden bij DHC meegetraind, maar dat werd hem niet. Via een voetbaltoernooi binnen de TU kwam ik in contact met Ruud Boer, nog steeds mijn beste vriend. Hij vroeg of ik niet bij Full Speed wilde komen. Uiteindelijk had ik nooit verwacht het veertigjarige lidmaatschap te halen, maar dit is zo’n mooie vereniging.”

- Met wie heb je daar zoal samengespeeld?
“Onder anderen met Thijs Kwakkernaat, Ruud Boer, Leo Bremer, Mick Brandwijk en Aad Spiero. Vanaf de eerste dag werd ik heel goed in de groep opgenomen en was het ouwe jongens krentenbrood. Daarnaast hadden we ook een heel aardig elftal.”

- Onder wie trainde je bij de club?
“Vooral onder Cor van Gaalen, maar in het ene jaar onder Frans Hogervorst werden we kampioen. In zijn tijd gebeurde er altijd wat.  Hij was niet een heel goede trainer, maar smeedde er echt een team van. Daarnaast kon je ontzettend met hem lachen.”

- Wat deed hij dan zoal?
“We hadden met Henk Herman een pijlsnelle rechtsbuiten, die altijd last van spiertjes had. Frans schermde altijd met goede contacten met Hans Dorjee. Henk lag op de massagetafel en Frans haalde een tube tevoorschijn met een ‘wondermiddel dat hij van Hans Dorjee had gekregen’. Frans masseerde Henk zijn benen ermee in en Henk ging die wedstrijd als een jekko. Toen we achteraf vroegen wat voor zalf het nou was, bleek het een tube Macleans tandpasta te zijn.”

- Wat is je het meest bijgebleven uit die tijd?
“We hebben ontzettend veel lol gehad en de wedstrijden tegen Den Hoorn waren ook altijd wel bijzonder. Ik vind het een heel leuke club en bezoek er, als ik niet bij Full Speed ga kijken, regelmatig een wedstrijd. Andersom zie je dat ook vaak gebeuren.”

- Wat heb je na je voetballoopbaan bij de club gedaan?
“Ik ben jarenlang bestuurslid voetbalzaken geweest en heb ook in het bestuur van de tennis bij Full Speed gezeten. Daarnaast ga ik nog vaak bij het eerste kijken, al slaan we de verre uitwedstrijden nog weleens over. Verder zit ik in de klusploeg die op maandag het complex schoonhoudt, zorg ik op donderdag voor het eten van de selectie en draai ik elke maand een zondagmorgen bardienst.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12