Afbeelding

Hoe gaat het met Leo Boer?

sport

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

DELFT - Leo Boer (56) speelde twintig jaar in het vlaggenschip van SEP en boekte in die jaren heel wat successen. Inmiddels is hij elftalleider bij de ploeg van Marco Lange.

Dat Boer bij SEP begon met voetballen lag misschien niet helemaal voor de hand. “Ik ging op mijn elfde voetballen en woonde in de Buitenhof. Het was dus best een eindje fietsen. Ik koos voor SEP omdat er een aantal jongens van school zaten.”

– Bleek al snel dat je aardig kon voetballen?
“Zeker. Ik begon in de B-junioren, daarna heb ik één jaar in de A-jeugd gespeeld, voordat ik op mijn vijftiende bij het eerste werd gehaald. Ik kwam terecht in een elftal met onder meer Paul en Hans Hoogendam en Joop Schwake. Dat was in het begin  wennen, maar ik benaderde het net als bij de A'tjes. Ik werd al gauw in de groep opgenomen. Ook daar wist ik als rechtsbuiten het doel wel te vinden.”

– Ben je nooit benaderd door een andere club?
“Op mijn negentiende kwam Feyenoord eens kijken, maar toen werd mijn kruisband aan gort geschopt. Na mijn revalidatie kon ik later nog naar ADO, maar dat was moeilijk te combineren met mijn werk. Wel heb ik tien jaar in het Haags elftal gespeeld, waarmee we drie keer kampioen werden.”

– Met wie speelde je nog meer samen?
“Onder meer Michel Haak, Frans Oudemeijers en Leo Willems. Daarnaast heb ik jarenlang met Tom Nelissen gevoetbald, die iets vóór mij op zijn vijftiende bij de selectie kwam. We hebben er prachtige tijden gehad, zowel op als buiten het veld.”

– Verklaar je nader...
“We hadden gewoon een ontzettend leuke groep. Dat leidde tot drie kampioenschappen. Verder zat met de sfeer ook alles wel goed. Als iemand in de rust werd gewisseld, dan kwam je na de wedstrijd terug en waren je broekspijpen dichtgenaaid. Verder speelden we met Theo Dessens en die had nogal eens pijntjes. Op een gegeven moment hadden we shampoo in zijn massageolieflesje gedaan en hij ging die wedstrijd als de brandweer. Wat ook mooi was, was dat er een treintje dat gebruikt werd voor de carnavalsoptocht op het terrein stond. Na het behalen van een kampioenschap bedacht iemand dat het wel heel mooi zou zijn om het naar binnen te halen. Dat gebeurde uiteindelijk ook en dat ging ten koste van de pui.”

– Wat doe je nu nog?
“Ik ben elftalleider bij het eerste. Dat doe ik al jaren en het bevalt me heel goed. Ik verlang veel van die gasten en vind het leuk om het van dichtbij mee te maken. Verder ga ik, als de tijd dat toelaat, bij mijn dochters kijken die bij de dames van SEP voetballen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12