Afbeelding

Hoe gaat het met Simon de Kok?

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

Simon de Kok (63) werd zo ongeveer gelijktijdig geboren met zijn club Den Hoorn en had met zijn goals een belangrijk aandeel in de grote successen.

Geheel toevallig is het niet dat De Kok ging voetballen. Zijn broers Leo en Anton voetbalden ook al. Simon bleek aardig te kunnen voetballen: op zeventienjarige leeftijd haalde trainer Jan van den Velden hem bij het eerste elftal. Pas veertien jaar later nam hij afscheid en boekte hij successen met het zesde elftal.

- Was dat niet lastig als jonge jongen?
“Nee, het was juist hartstikke leuk. We speelden met mijn broer Leo, Henny van Paassen, Piet van Schijndel, Koos Grootscholten en nog wat van die mannen. We speelden in dat seizoen tegen Juventas en kwamen met 2-0 achter. Uiteindelijk wonnen we die wedstrijd door twee goals van mij en één van Leo.”

- Waren jullie in die tijd ook succesvol?
“Zeker, in dat eerste seizoen werden we kampioen. Ik weet nog dat Koos Grootscholten tegen me zei: ‘Ik doe er al veertien jaar over om naar de KNVB te komen; jij doet pas een paar maanden mee en het lukt’. Ook met de latere generatie met onder anderen Paul Wolve, Hans van Beek, Erik van Dijk, Kees en Hans Bouter, Pim en Leo de Wit en Mart Vermeulen pakten we prijzen.”

- Hoe was de sfeer?
“Fantastisch, dat kwam mede door Piet Gielesen. Sfeer was ook een stokpaardje van trainers Jan van den Velden en Cor van Galen. Bij Anton van Bommel was het ook leuk. We gingen altijd met zijn allen naar wedstrijden, met de vrouwen erbij. We hebben bij het 25-jarig bestaan de single ‘Den Hoorn is ons cluppie’ opgenomen met de vrouwen als achtergrondkoor. Dat nummer wordt nog steeds gedraaid.”

- Gelachen ook?
“Zeker. Zelf tapte ik nogal eens een mop, maar ook met anderen kon je lachen. Zo ging Hans van Beek eens naar het toilet. Toen iemand hem zei dat dat verstopt was, zei hij: ‘Dan vind ik hem wel’. We lachten veel, maar in het weekend stonden we er ook voor elkaar: op zaterdagavond lag ik meestal voor elven op bed.”

- Volg je het voetbal nu nog?
“Niet echt. Ik ga twee keer per jaar naar Hull City en kijk altijd wel wat Den Hoorn en Schipluiden in het weekend hebben gedaan, maar ik ga niet vaak kijken. Tegenwoordig loop ik hard bij De Hardloper, een superleuke club. Sinds ik in december na 47 mooie jaren gestopt ben bij Van Beek Schilders, zit ik bij een fietsclub. Het leuke is dat ik daar heel veel mannen tegenkom met wie ik heb gevoetbald. Ten slotte geniet ik met volle teugen van mijn kleinkinderen Evi, Neill en Brett.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12