Afbeelding

Hoe gaat het met Hans Elgershuizen?

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Hans Elgershuizen verdedigt zaterdag tijdens het jubileumtoernooi de kleuren DHL en heeft er zin in. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Hans Elgershuizen (55) was verdediger bij DHL en maakt deel uit van het team dat dit weekend de Leeuwen vertegenwoordigt tijdens het jubileumtoernooi.

Elgershuizen maakte kennis met voetbal door  mee te trainen bij Den Hoorn, waar zijn vader Wim mede-oprichter en trainer was. “In die tijd trainden ze in de veiling. Die werd gedeeltelijk leeggehaald, zodat er gevoetbald kon worden. Toen ik tien was, werd ik lid van DHL, want Den Hoorn was te ver weg.”

- Ging dat goed?
“Het inschrijven was lastig, want de inschrijfformulieren waren kwijt. Ik ben een aantal zaterdagen tevergeefs heen en weer gefietst. Uiteindelijk heb ik in de jeugd een leuke tijd gehad. Ik stond achterin, maar werd eens linksbuiten gezet. Toen ik voorzetten wilde geven vlogen er drie in de kruising. Verder zaten we in de B en was Aad Keukens trainer. Als we vrijdagavond in De Joffer zaten, kwam hij binnen en stuurde ons naar huis, omdat we de volgende dag moesten voetballen.”

- Kwam je snel in het eerste?
“Niet meteen. Jan van den Akker kwam eens kijken bij een wedstrijd van de A1 tegen Den Hoorn. Ik speelde als een krant en moest naar het derde. Ik overwoog om in een bierelftal te gaan spelen, maar dat niveau was toch wel erg laag. Uiteindelijk had het eerste een wissel nodig en mocht ik opdraven. Onder Dick Suiker speelde ik vaak in het eerste. Dat voelde als een voorrecht.”

- Was dat een mooie tijd?
“Zeker, we hebben veel gelachen. Als groentje speelde ik bij Rijswijk uit en kreeg ik twee keer een tik op mijn strot. Eric van Dorp zag het en zei me even van positie te wisselen. Hij pakte die tegenstander aardig hard terug. Wat ook mooi was, is dat we regelmatig oefenwedstrijden bij de Zwarte Schapen speelden, want dat veld was altijd bespeelbaar. Na de wedstrijd bestelden René Haanappel en ik dan 7 up, omdat dat op de onderste plank stond en de kantinejuffrouw een nogal mooi decolleté had. Ook speelden we met het tweede eens een degradatiewedstrijd tegen DHC. Ik kreeg de bal rond de middenstip en hoorde Bernard Kwant vanaf de tribune roepen dat ik moest schieten. Die bal vloog stijf in de kruising en wij speelden ons veilig. Dat vergeet je nooit meer. ”

- Met wie  speelde je zoal samen?
“Met onder anderen Cees Adegeest, Alex Nieuwenhout, Rob Hoefnagel, René Haanappel, Eric van Dorp, Rene Zwaard, Jan van den Broek en Leo Massar. Leo was keeper en als we achter stonden en hij een doeltrap nam en de scheidsrechter even niet keek, trapte hij hem uit zijn handen. Heel het publiek reageerde, maar de scheidsrechter had niet gezien. Verder hadden we training van Dick Suiker, Bram Panman en Jan van den Akker.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12