Afbeelding

Hoe gaat het met Eric Wolf?

sport

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Eric Wolf werd door wereldkampioen Joop van Daele naar Excelsior gehaald. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – Eric Wolf (52) maakte deel uit van het ‘Gouden DHC’, beleefde door blessureleed een te kort avontuur bij Excelsior en bouwde af in Schipluiden.

Wolf begon op jonge leeftijd met judo. “Maar toen ik mijn slip niet haalde en mijn broer wel, was de lol er al snel af. Daarom ging ik met mijn buurjongetje, we woonden in de Borneostraat, bij de training van DHC kijken. Daar waren ze net met de jongste jeugd begonnen. Niet veel later werd ik lid.”

- Was meteen al duidelijk dat je goed kon voetballen?
“Ik behoorde tot de eerste lichting mini-jeugdspelers en we speelden tegen clubs als Feyenoord, ADO, Fortuna Vlaardingen en SVV. Op mijn zevende verhuisden we naar Voorhof en kwam ik twee maanden niet aan voetballen toe. Toen kwam ‘dok Pijl’ poolshoogte nemen. Niet veel later reed hij op zaterdag met een auto vol pupillen twee keer heen en weer naar de Bras. Dan was het vechten voor een plekje op de voorstoel, waar je met zijn drieën kon zitten.”

- Wanneer kwam je in beeld bij het eerste?
“In mijn laatste jaar als junior zat ik regelmatig bij de selectie. Mijn eerste invalbeurt was als rechtsbuiten tegen DWV, terwijl ik middenvelder was. Ik wilde een voorzet geven, maar die verdween ineens in de verre hoek. Het seizoen erna speelde ik in het tweede en zat ik wissel bij het eerste. Toen André Cinjee geblesseerd raakte, kreeg ik een basisplaats.”

- En dat ging goed?
“Het was een geweldige tijd en we boekten veel successen, waaronder twee keer het amateurkampioenschap van Nederland. We hadden natuurlijk een heel sterk elftal. Uiteindelijk ben ik er nog twee jaar tussenuit geweest en heb ik voor Excelsior gespeeld. Dat kwam eigenlijk per toeval. Luuk Braun interviewde trainer Joop van Daele voor TV Rijnmond. Hij zei dat hij een bepaald type speler zocht en maar niet kon vinden. Toen noemde Luuk mijn naam.”

- En jij ging naar Excelsior?
“Inderdaad. Ik heb er echter weinig gespeeld. Bij de medische keuring bleek dat ik een aangeboren afwijking aan mijn heup had, waar ik in december van dat jaar aan ben geopereerd. In het begin speelde ik nog wel, maar na die blessure schoot het niet op. Het niveau was toen overigens niet veel hoger dan bij DHC.”

- Dus ging je terug?
“Inderdaad en ook daar heb ik onder Jan van den Akker nog een paar mooie jaren gehad. Op enig moment had ik het wel gezien en zei ik dat ik wilde stoppen tenzij we promoveerden. Dat lukte nog ook. Het jaar daarna ben ik naar Schipluiden gegaan.  Ik woonde immers in het dorp. Ook daar heb ik nog een paar mooie seizoenen gehad, met onder meer promotie naar de derde klasse met een 5-0 overwinning op Laakkwartier.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12