Afbeelding

Hemd van het Lijf: Djafino Liefhebber

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

ROC Mondriaan staat de laatste maanden in het teken van Project C. In het kader hiervan haalde Djafino Liefhebber (21) met een spinningmarathon een kleine 4000 euro op voor de strijd tegen ALS.

1. Waarom wilde je hier, bij het sportveld aan de Weidevogellaan in Ypenburg, worden gefotografeerd?
“Omdat dit mijn wijk is geworden. Oorspronkelijk kom ik uit de Schilderswijk, maar op mijn zevende ben ik hier naartoe verhuisd. In die tijd ben ik ook meer gaan sporten en nu coördineer ik namens Stichting Werkgever Sportclubs het buitenspelen van kinderen in de wijk.”

2. Heb je altijd al iets met sport gehad?
“Dat begon toen ik heel jong was, maar in de Schilderswijk waren er geen verenigingen waar mijn ouders me lid van wilden maken. Toen we verhuisden ben ik  begonnen met taekwondo en twee jaar later ben ik bij DHC gaan voetballen. Daar ben ik helaas door mijn zwakke enkels mee gestopt.”

3. Maar je kon nog wel naar een sportopleiding?
“Inderdaad. Ik ben in 2009 begonnen bij ROC Mondriaan met een sportopleiding op niveau 2 en inmiddels ben ik die opleiding op niveau 4 aan het afronden. Vanaf oktober staat onze school in het teken van Project C, waarin we geld ophalen voor de ALS stichting.”

4. Zo ben je ook op het idee van je afstudeeropdracht gekomen?
“Zeker. Toen vorig jaar bekend werd dat de voormalig directeur van onze opleiding Chris van Leeuwen aan ALS leed, hebben we ten doel gesteld om geld voor de ALS stichting op te halen. Onze docent, Ed van Hattem, vroeg in onze groep of wij hier met onze afstudeerprojecten aan wilden bijdragen.”

5. Hoe heb je dat aangepakt?
“Ik heb een draaiboek van zestig pagina's geschreven. Verder bleek uit een marktonderzoek dat spinningmarathons goed werken. Vervolgens ben ik sponsors gaan benaderen. Omdat ik fietsen tekort kwam, heb ik contact gezocht met onze leverancier SportsArt Fitness. De directeur bleek een naaste aan ALS verloren te zijn en verleende volledige medewerking.”

6. Hoe is jouw actie verlopen?
“Hartstikke goed. We hadden tweeëntachtig fietsen staan en uiteindelijk hebben we bijna vierduizend euro opgehaald. Daar ben ik ontzettend trots op. Op dezelfde dag haalde een medestudente met een zumbamarathon veertienhonderd euro op. Het was dus een heel mooie dag voor de ALS stichting.”

7. Als ik burgemeester van Ypenburg was, dan...
“Laat ik vooropstellen dat de wijk de laatste jaren heel erg verbeterd is. Als ik dan toch wat moest veranderen, dan zou ik waterkranen bij dit soort veldjes zetten, zodat de kinderen kunnen drinken. Daarnaast zou ik regeltjes wat versoepelen, zodat het makkelijker wordt om bij slecht weer binnen te sporten.”

8. Wat wist je van tevoren over ALS?
“Dat het een spierziekte is en aan Chris zag ik dat je snel achteruit kunt gaan. Al binnen enkele maanden zat hij in een rolstoel. Verder was er vorig jaar rond de Ice Bucket Challenge heel veel aandacht voor de ziekte, maar dat ebde weg. Daarom hebben wij het opnieuw opgepakt.”

9. Wat is jullie uiteindelijke doel?
“Dat was vijftigduizend euro binnenhalen, maar omdat we dat al hebben bereikt willen we tot vijfenzeventigduizend euro gaan. Verder hopen we dat we Chris kunnen motiveren om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan.”

10. Wat is die wens dan?
“Chris wil samen met zijn broer op de tandem de Mont Ventoux beklimmen. In mei gaat hij met een team van school aan een evenement meedoen om dat te volbrengen. Wij hopen dat we hem met onze inspanningen hebben kunnen inspireren om dat te halen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12