Afbeelding

Delfia begint weer van onder af aan

sport

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

DELFT – Er waait een nieuwe wind bij Delfia. De Kasteelclub treedt komend seizoen met een eerste elftal, onder leiding van hoofdtrainer Marco Immers en een nieuw bestuur aan in de vierde klasse.

Hiermee strijden de tricolores volgens hun nieuwe hoofdtrainer voor 'een laatste kans', nadat de club anderhalf jaar geleden het eerste elftal terugtrok uit de standaard vierde klasse. Immers, die overkomt van het tweede elftal van Wippolder wil alleen nog maar vooruit kijken. "Want deze club is veel te mooi om kapot te laten gaan."

'WIE BEN IK OM EEN CLUB
ALS DELFIA AF TE WIJZEN?'
De contacten tussen de club en haar nieuwe trainer bestonden al een tijdje. "Al een aantal jaar geleden werd ik door toenmalig voorzitter Ruud Zantman benaderd of ik ervoor in was om hier hoofdtrainer te worden. Toentertijd was ik nog niet klaar bij Wippolder, dus hij kwam te vroeg. Vorig jaar rond deze tijd werd ik door bestuurslid Raul van Breukelen benaderd en hebben we afgesproken om rond de Kerst om tafel te gaan. Dat hebben we gedaan en het plaatje dat geschetst werd vond ik zo mooi, dat ik er graag deel van wil uitmaken. Wie ben ik ook om een mooie club als Delfia af te wijzen?"
Marco Immers was niet de enige die benaderd werd. "Vanuit de club was er ook de wens om mijn broer Michel erbij te betrekken. Hij zal komend seizoen mijn assistent zijn; we hebben afzonderlijk van elkaar besloten het avontuur aan te gaan."

'HIJ IS EEN MAN VAN ZIJN WOORD'
Raul van Breukelen is duidelijk waarom Delfia voor Immers als hoofdtrainer koos. "Hij is heel open en eerlijk: een man van zijn woord. Ik denk dat hij als geen ander in staat is van de spelers een echte groep te maken. Daarnaast heeft hij, net als de club."
Die spelersgroep bestaat uit dertig man, die een eerste en een tweede elftal zullen vormen. "Daarbij hebben we eerst en vooral gekeken naar wat voor kwaliteiten er al binnen de club aanwezig zijn en welke jongens met een Delfia-verleden ook weer terug bij de club willen komen. Verder loop ik zelf al zestien jaar bij Wippolder rond, waarvan de laatste vier jaar bij het tweede elftal. Ik denk dat er een talentvolle selectie staat met een goede combinatie van talent en routine, waarmee we in de vierde klasse misschien wel kunnen verrassen. " Immers ziet zijn nieuwe club als vergelijkbaar met het vroegere sv Wippolder. "Van oudsher is dat zeker zo. De laatste jaren is Delfia echter niet altijd positief in het nieuws geweest. Dat moeten we om zien te buigen: we moeten weer van onder af aan beginnen en ik heb er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken. We hebben een uitgebreide begeleidingsstaf met mijn broer, Ruud Zantman als keeperstrainer en Paul Kulk als selectiecoördinator. Daarnaast zit er een heel goed nieuw bestuur dat hartstikke goed weet wat er van ze wordt gevraagd. Iedereen is zich ervan bewust dat we voor een laatste kans gaan."

'ER IS MEER DAN GENOEG
TALENT IN DE WIJK'
Ook op ander gebied staat de club in de steigers. Raul van Breukelen: "Zo is Jan-Willem van de Wal druk bezig om een jeugdafdeling op te zetten. Er is meer dan genoeg talent in de wijk en ik weet zeker dat die jongens ook weer naar Delfia willen komen. De eerste prioriteit ligt nu bij de selectie, maar achter de schermen zijn we ook zeker hard bezig met de jeugd."
Delfia stroomt in in de vierde klasse en is een club met ambities. "Op termijn hopen we uit te groeien tot een stabiele derdeklasser die zo nu en dan flirt met de tweede klasse. Maar voor nu gaan we eerst werken aan een stabiele selectie waar we de volgende seizoenen mee door kunnen groeien. Daar gaan we keihard aan werken", besluit Immers.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12