Afbeelding

Van Koppen ziet in sfeer en vrijwilligers de kurken waar SEP op drijft

sport

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Van Koppen geniet van de jeugd. “Zondag waren er weer vier A-junioren mee en wonnen we met 1-2 bij De Ster.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – SEP heeft zich prima hersteld van een ronduit teleurstellende eerste periode. Waar de roodgelen in de eerste acht wedstrijden van het seizoen een schamele zes punten binnensleepten, werden in de tweede periode achttien punten vergaard.

Door deze sterke serie van negen wedstrijden heeft de ploeg van trainer Marco Lange afscheid genomen van de onderste regionen in de derde klasse. Volgens aanvallende middenvelder Terence van Koppen zijn bij de club bijna alle ingrediënten aanwezig om uit te groeien tot een stabiele derdeklasser.

“Het klinkt misschien wat cliché, maar in de eerste periode waren we ook niet al te gelukkig. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Full Speed werden we afgedroogd: dat werd 1-6. Voor de rest zijn we niet weggespeeld. Tegen koploper Laakkwartier kregen we in de laatste paar minuten twee goals tegen waardoor we verloren. Ook tegen Graaf Willem II Vac verloren we, nadat we een deel van de wedstrijd met tien man speelden in de uiterste slotfase. Daar mag je je niet achter verschuilen, want het is zoals de trainer zegt: geluk dwing je af. Gelukkig hebben we uit bij Full Speed laten zien dat we ook van hen kunnen winnen. Het werd daar 0-2.”

'GEEF DIE BAL MAAR AAN TERENCE'
Naast die zege tegen Full Speed, ging SEP in de tweede periode nog vier keer met de volle winst aan de haal. “Een aanwijsbare reden daarvoor kan ik niet geven. We doen nog steeds ons best en nu lukt het wel.” Van Koppen heeft gedurende de afgelopen jaren zijn rol in het elftal zien veranderen. “Want vroeger werd er wel erg veel van mij verwacht, terwijl er nu veel meer goede voetballers zijn. Zo hebben we nu Richard Kasius voorin lopen. Hij is nog een A-junior, maar heeft er meer goals inliggen dan ik. Sinds ik rond mijn zestiende in het eerste kwam, dacht iedereen altijd 'geef die bal maar aan Terence, dan komt alles goed'. Je hoorde het de tegenstanders ook zeggen. Gelukkig is dat sinds een aantal seizoenen wel anders. Wat dat aangaat zijn we, ook als je ziet wat er in de jeugd allemaal aan zit te komen, goed bezig.”

'IK VIND HET JAMMER DAT ER GEEN KEEPERSTRAINER IS'
Toch ziet de 28-jarige middenvelder nog wel verbeterpunten bij de club. “Je voetbalt natuurlijk altijd voor de prijzen, maar de clubleiding wil dat we een stabiele derdeklasser worden. Ik denk dat dat een reële ambitie is en dat je op korte termijn niet méér moet willen. Wel vind ik het jammer dat het bestuur ervoor kiest om geen keeperstrainer aan te trekken. Mijn broer Mike is drie jaar geleden uit het derde gehaald om Edwin Dukker te vervangen en dat gaat hem goed af. Het zou zonde zijn als hij er straks mee stopt omdat het bestuur niet wil investeren in een keeperstrainer.”

Verder zit het met de toekomst van de club volgens Van Koppen wel goed. “Je hoort bij verschillende verenigingen dat het niet zo goed gaat, maar bij SEP is er een prima mix van presteren en plezier maken. Als je ziet dat de clubavonden op vrijdagavond tot in de vroege uurtjes duren en ook de damesselectie daarbij aanwezig is, doe je het goed als club. Dat wordt mogelijk gemaakt door de supervrijwilligers die we hier hebben. Als je ziet dat leider Leo Boer en verzorger Gerard Haak in januari allebei een kunstknie hebben gekregen en nu alweer op het veld staan, is dat mooi. Daarbij is het fantastisch dat Joop Hoornweg, die op zaterdag trainer is bij Kethel Spaland, op de bank plaatsnam om hen te vervangen. Zo zijn er nog veel meer vrijwilligers en zolang die er zijn, vaart SEP daar wel bij.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12