Afbeelding

Hoe gaat het met Louis van der Weijde?

sport

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

Louis van der Weijde werd in zijn eerste volledige seizoen in het vlaggenschip van SEP topscorer van de HVB. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Louis van der Weijde (56) speelde voor SEP, Delft en DHL, waar hij nu nog actief is in de 7-tegen-7 competitie. Ook is hij scheidsrechter bij DHL, de Stad Delft Bokaal en de 16-23 competitie.

Van der Weijde begon op zijn tiende in de jeugd bij SEP. “Ik woonde in het Westerkwartier en Bert Verschoor, de pa van mijn buurjongen was leider. Verder speelden er meer jongens uit de buurt bij SEP. In elke leeftijdscategorie was er maar één elftal. In de A-jeugd waren dat er twee. Ik zat met onder anderen Leo Boer, Michel Haak en Tom Melissen in een topelftal.”

- En toen de stap naar het eerste?
“Dat duurde even, want ik begon in het derde, speelde erna in het tweede en veroverde toen pas mijn plaats in het eerste onder trainer Jan Niemeijer. In mijn eerste volledige seizoen, 1978/79 werd ik topscorer van de HVB. Het jaar erna werden we kampioen. Het was er altijd gezellig: in die tijd stond SEP voor Seks en Pils.”

- Toch vertrok je er?
“Ja, er waren wat misverstanden waardoor ik vertrok. Ik ging naar Delft, waar ik in de B-selectie terecht kwam. Ook hier werd ik al snel naar het tweede gehaald en later ook bij het eerste. In een oefenwedstrijd tegen Taurus mocht ik eens meedoen. In de eerste helft schoot ik vanuit een onmogelijke hoek op de goal en die bal verdween in de kruising. Alex Hoogendoorn zei dat het een gelukstreffer was. Toen zei ik dat ik het gewoon nog een keer zou doen en dat lukte nog ook. Sindsdien stond ik in het eerste. In dat seizoen promoveerden we ook en rolden we SEP in de voorbereiding met 8-0 op.”

- Heb je heel je carrière in de spits gelopen?
“Nee, bij Delft brak ik mijn been en Pierre van Zinnen zei dat hij er vanuit ging dat ik niet meer aan voetballen toe zou komen. Ik wilde zijn ongelijk bewijzen en was het seizoen erna topfit. Hij miste een voorstopper en daar ben ik gaan spelen. In de jubileumwedstrijd bij het 75-jarige bestaan speelde ik tegen Kiprich van Feyenoord. Later ben ik gaan afbouwen, eerst bij Delft, daarna bij DHL-zaterdag. Daar kwam ik terecht via mijn zwager Ruud van der Lee.”

- Wat is je mooiste herinnering?
“Ik was eens met Marcel Kruiswijk op weg naar een training. We fietsten door de stad en ineens kwam er politie aanscheuren en die hielden ons aan. Er was een overval gepleegd door twee mannen met een fietstas. Hebben we nog een paar uur vastgezeten en toen we uiteindelijk vrij waren, dacht Jan Niemeijer dat het een smoes was. Daar hebben we achteraf enorm om gelachen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12