Afbeelding

Romano Denneboom geniet van het leven als amateur

sport

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Romano Denneboom had weinig moeite om zich aan het niveau van het amateurvoetbal aan te passen. “Alleen train ik nu ’s avonds in plaats van overdag.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – DHC verraste aan het begin van dit seizoen vriend en vijand door oud-international Romano Denneboom van de tennisbaan te plukken. Nu, zo’n driekwart jaar later, heeft de aanvaller alles behalve spijt van zijn keuze.


Het klonk te mooi om waar te zijn voor DHC. Een oud-speler van Heerenveen, NEC, FC Twente en Sparta en vooral ook eenmalig international onder bondscoach Marco van Basten die de gelederen kwam versterken. Toch was het aan het begin van de huidige voetbaljaargang zover.

Denneboom had een jaar lang niet gevoetbald en kwam op voorspraak van Lucas van Oeveren en Ricky van den Bergh naar DHC. “In het begin was het wennen, omdat ik een jaar lang niet had gevoetbald. Door een blessure miste ik de eerste wedstrijd van het seizoen, maar daarna heb ik alles gespeeld. In het begin ging het bij mij persoonlijk wat moeizaam, maar sinds ik samen met Jordy Brouwer in de spits sta, loopt het steeds beter.”
Ook na het afhaken van zijn maatje Ricky van den Bergh, die in november stopte met voetballen, ervaart de 34-jarige aanvaller geen extra druk. “Wel is het jammer dat hij gestopt is, want hij is een fantastische voetballer. Maar als je niet honderd procent fit bent, is het lastig. Gelukkig blijft hij wel bij de groep betrokken.”

‘IK HAD GEEN ZIN OM OP AMATEURBASIS BIJ EEN PROFCLUB TE SPELEN’
Aanpassingsproblemen aan het niveau heeft de oud-prof niet gekend. “Op een gegeven moment weet je dat het bestaan als profvoetballer eens ophoudt. Ik had geen zin meer om op amateurbasis bij een profclub te gaan spelen. Het leuke is dat ik in de hoofdklasse veel jongens tegenkom met of tegen wie ik als prof ook heb gespeeld. Daarbij kijk ik met genoegen terug op mijn profcarrière. Ik ben, zeker toen ik bij Heerenveen en Twente Europees voetbal speelde, op plekken geweest waar je anders niet snel komt. Aan de andere kant had ik nooit zo’n zin in trainingskampen. Verder is het leven onzeker. Als er een nieuwe trainer komt, kan je situatie van de ene op de andere dag dramatisch veranderen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gezin.”

Het belangrijkste verschil met vroeger vindt de aanvaller dat hij niet meer overdag, maar ’s avonds traint. “Daardoor heb ik ook meer tijd om aan mijn maatschappelijke carrière te werken. Ik ben inmiddels partner van Pierre van Hooijdonk, die zijn eigen sneakerlijn heeft en probeer deze schoenen aan de man te brengen. Daarbij is het fijn om te voetballen. Tennis is ook leuk, maar ik miste daarbij de wedstrijdspanning wel. Het niveau van de hoofdklasse is in mijn ogen heel behoorlijk.”

‘WE ZOUDEN HOGER OP DE RANGLIJST MOETEN STAAN’
Hoe erg Denneboom het ook naar zijn zin heeft aan de Brasserskade, over de rol die zijn club speelt is hij niet helemaal tevreden. “Met deze selectie denk ik dat we hoger op de ranglijst zouden moeten kunnen staan dan nu het geval is. Thuis doen we het ook goed, afgelopen zondag leden we onze eerste nederlaag tegen Quick. In de uitwedstrijden hebben we echter teveel punten laten liggen. Dat is zonde.”

Over zijn toekomst is Denneboom momenteel met de club in gesprek. “Ik weet nog niet of ik blijf. Dat hangt ook van de selectie van komend seizoen af. Lucas van Oeveren vertrekt al naar Zwaluwen en ik weet niet wat er voor de rest gebeurt. Wel weet ik zeker dat ik verder wil voetballen.” Of dat bij DHC is, zal binnenkort duidelijk worden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12