Afbeelding

Barry Derwort voelt dat SEP meer klaar is voor de derde klasse dan twee seizoenen geleden

sport

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Barry Derwort schoot SEP afgelopen zondag ondanks een numerieke minderheid vanaf de elfmeterstip naast Full Speed (2-2). Uiteindelijk ging de wedstrijd alsnog verloren (2-4). (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - SEP mag het dit seizoen voor de tweede keer in de clubhistorie proberen in de derde klasse. De ploeg van trainer Peter Pothof lijkt het er dit seizoen beter vanaf te brengen dan twee jaargangen geleden.

Barry Derwort maakte het allemaal mee de afgelopen seizoenen: hij proefde het zoet van het kampioenschap, zag hoe zijn ploeg in de laatste speelronde van het seizoen verzuimde zich direct te handhaven en werd het seizoen erop opnieuw kampioen.
De middenvelder heeft het idee dat zijn ploeg verder is dan twee seizoenen geleden, toen SEP via de nacompetitie degradeerde. “Tijdens dat seizoen was alles nieuw voor ons en waren we vooral bezig met het tegenhouden van de tegenstander. Toen behaalden we onze punten uitsluitend tegen ploegen die onderin meedraaiden. Inmiddels voetballen we veel beter mee en heb ik geen wedstrijd het idee gehad dat er voor ons niets te halen viel.”

‘NU BLIJKT DAT WE OOK HEEL GOED KUNNEN VOETBALLEN’
Die constatering komt volgens de 26-jarige marketing applicatie beheerder niet alleen door het stuk extra ervaring dat zijn ploeg twee jaar geleden heeft opgedaan. “Het komt ook doordat Stijn van Sommeren er is bijgekomen. Hij brengt veel ervaring met zich mee en is in het veld en in de coaching ontzettend belangrijk voor ons elftal. Vorig jaar zag je al dat dit ons voetbal ten goede kwam, maar nu zijn we nog verder. In de vierde klasse was het makkelijker om de punten binnen te halen als je maar fit bleef. Nu wordt er meer van ons verwacht en blijkt dat we ook heel goed kunnen voetballen.”
Afgelopen zondag werd met 2-4 verloren van Full Speed. “Maar zij maakten in de laatste minuut de 2-4 en daarvoor heb ik eigenlijk geen moment het idee gehad dat het er niet in zat.  We kwamen met tien man te spelen doordat Stijn bij een opstootje een rode kaart kreeg, maar ook dat gemis hebben we als ploeg goed opgevangen.” Dat bleek wel uit het feit dat SEP met tien man een 0-2 achterstand wist om te buigen naar 2-2, waarbij Derwort zelf verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.
De wedstrijd tegen Full Speed is slechts één van de derby’s die SEP dit seizoen speelt. “Want we zitten ook in de poule bij DHL en regioclubs als Den Hoorn en Oliveo. Ik vind het extra leuk om tegen dat soort elftallen te spelen, want je weet altijd wel wat van de tegenstanders. Daarnaast is er bij dit soort derby’s altijd extra publieke belangstelling, wat vaak voor een goede sfeer zorgt.”

‘WE SPELEN NAAST ELKAAR EN DAT VIND IK BEST BIJZONDER’
Een ander leuk feit voor Derwort is dat hij dit seizoen voor het eerst structureel samen met zijn broertje Mark binnen de lijnen staat. “In het verleden maakte Joop Hoornweg meestal de keuze tussen één van ons twee op de positie van verdedigende middenvelder. Als ik niet speelde baalde ik dan wel, maar aan de andere kant vond ik het voor hem leuk dat hij speelde. Onder Peter Pothof spelen we naast elkaar en dat vind ik best bijzonder. Het is niet zo dat we elkaar in het veld beter aanvoelen of iets dergelijks, maar het is toch anders dan wanneer er iemand anders naast me staat op het middenveld. Ik probeer hem misschien toch wel wat meer te helpen dan de anderen.”
Trainer Peter Pothof bevalt de verdedigende middenvelder sowieso goed. “Het goede is dat hij bij elke oefenvorm aangeeft wat het nut ervan is in de wedstrijd. Vorig jaar besteedden we ook veel aandacht aan het positiespel, maar nu zien we het nut ervan vaker terug in de wedstrijden.”
Derwort heeft het dus naar zijn zin bij SEP, de club waar hij al van jongs af aan speelt. “Het is gewoon een ontzettend leuke vereniging. Ik sta met de jongens in het veld met wie ik al mijn hele leven voetbal en we zijn echt een ontzettend hechte vriendengroep, die ook buiten het voetbal veel met elkaar optrekt. Daarbij is het zo dat nieuwe jongens in de groep heel goed opgevangen worden en er al snel deel van uitmaken. Dat maakt het wel heel leuk.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12