Afbeelding

De bal gaat weer rollen tijdens de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal

sport

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

Full Speed was vorig jaar op sportpark Tanthof-Zuid met 2-4 te sterk voor buurman Delft. Daarmee was de ploeg van Henk Baggerman de verdiende winnaar van het toernooi om de Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De Delftse voetballiefhebber heeft zich de afgelopen weken moeten behelpen. De competitie was relatief vroeg voorbij, maar gelukkig was er nog het WK, waarbij onze 'Leeuwen' boven verwachting presteerden. Maar er gaat toch niets boven zelf langs de lijn staan en het gras kunnen ruiken. Dat kan deze week weer, want het toernooi om de RODI Media DSW Zorgverzekeaar Stad Delft Bokaal wordt gespeeld.

De organiserende partijen zijn dit jaar d.v.v. Delft en Full Speed. De organisatie heeft, in vergelijking met eerdere jaren, de nodige wijzigingen doorgevoerd om het toernooi nóg aantrekkelijker te maken. Zo worden de voorrondes dit jaar niet over twee avonden gespeeld, maar wordt alleen op dinsdagavond gevoetbald. Daarbij duren de wedstrijden niet langer tweemaal twintig minuten, maar eenmaal veertig minuten.
Richard Staakman, routinier bij d.v.v. Delft, kijkt uit naar het toernooi. “Het is toch elk jaar weer een leuk evenement zo rond het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is goed dat alle Delftse voetballers een jaarlijks weerzien hebben.”
Over de waarde van het toernooi heeft Richard zo zijn twijfels. “Elke club benadert het toernooi op zijn eigen manier. Veel clubs hebben net twee trainingen achter de rug of zelfs dat nog niet.”
Richard stond tijdens de afgelopen twee edities van het toernooi om de Stad Delft Bokaal in de finale. Twee jaar geleden had hij net de overstap van DHC naar d.v.v. Delft gemaakt en werd Vitesse Delft in de finale met 5-1 opzij gezet. Vorig jaar werd met 2-4 van Full Speed verloren. “Natuurlijk is het leuk om te winnen, dat is altijd het doel als je ergens aan meedoet. Maar als ik de winst van twee jaar geleden zou kunnen ruilen tegen een kampioenschap, zou ik dat natuurlijk meteen doen.”
Voor Richard is het niet bijzonder dat zijn club dit jaar gastheer is voor het toernooi. “Alles binnen Delft is in de buurt en over het algemeen heeft elke vereniging een mooi complex. Ik denk dus niet dat hieruit voordeel te halen is.”

Vroeg afgelopen
Richards broer Robin speelt aan de andere kant van de Kerkpolderweg, bij Full Speed. Ook hij heeft zin in het officieuze Delfts kampioenschap. “Zeker omdat wij geen nacompetitie speelden, was de competitie wel erg vroeg afgelopen. Op dit moment heb ik wel een punt bereikt dat ik tegen elke bal die ik tegenkom aan moet schieten.”
Ook Robin hecht niet al te veel waarde aan de resultaten in het toernooi. “Maar het is natuurlijk wel altijd leuk om het te winnen, zoals wij vorig jaar hebben gedaan. Ik deed toen helaas niet mee, omdat ik net terug was van vakantie, maar ik heb de finale wel gezien. Ook toen was het gewoon een mooie traditionele opening van het voetbalseizoen. De waarde van zo’n toernooi hangt natuurlijk ook af van hoe compleet je selectie is. Vorig seizoen deden wij het heel goed tijdens het toernooi, maar bleken de verwachtingen voor de rest van het seizoen te hooggespannen; wij konden ze in de competitie niet waarmaken.” Toch wil hij het belang van het toernooi niet bagatelliseren. “Vooral op conditioneel gebied is het heel belangrijk. Natuurlijk heb ik in de vakantie wel gefitnesst, getennist en zo nu en dan hardgelopen, maar om klaar te zijn voor het seizoen, zul je echt even moeten aanpoten. Het spelen van wedstrijden van twee keer twintig minuten is natuurlijk een ontzettend leuke manier om daaraan te werken.”

 

 

Het programma

De voorrondes van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal worden op dinsdag 5 augustus gespeeld op de terreinen van d.v.v. Delft en Full Speed. Het speelschema ziet er als volgt uit:

Poule A, hoofdveld Full Speed
19.00 uur Vitesse Delft – Ariston '80
19.45 uur Full Speed – (verliezer Vitesse Delft – Ariston '80)
20.30 uur  (winnaar Vitesse Delft – Ariston '80) – Full Speed

Poule B, hoofdveld d.v.v. Delft
19.00 uur  SEP – Wippolder
19.45 uur  d.v.v. Delft – (verliezer SEP – Wippolder)
20.30 uur  (winnaar SEP – Wippolder) – d.v.v. Delft

Poule C,
19.00 uur  DHC – Concordia (bijveld Full Speed)
19.45 uur  DHL – (verliezer DHC – Concordia) (bijveld d.v.v. Delft)
20.30 uur  (winnaar DHC – Concordia) – DHL (bijveld d.v.v. Delft)

Op zaterdag 9 augustus worden vanaf 12.00 uur de finalepoules van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal gespeeld. Om 15.00 uur spelen de nummers 2 uit de poules een strafschoppenreeks als troostfinale op het terrein van d.v.v. Delft. Om 15.30 uur wordt de finale gespeeld op het veld van Full Speed.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12