Afbeelding

RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal kent al in de voorronde grote verrassingen

sport

Editie: Week 32, Jaargang 22 |

Thom Cataldi speelde een goede wedstrijd tegen Wippolder, maar het gebrek aan scorend vermogen nekte zijn ploeg. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - De voorrondes van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal kende afgelopen dinsdagavond een aantal verrassingen. Zowel d.v.v. Delft, finalist in de laatste twee edities, als DHC ontbreken zaterdag op de finaledag.

De nieuwe opzet van het toernooi, waarbij de wedstrijden eenmaal veertig minuten duren en de drie poules op één avond worden afgewerkt, kon de goedkeuring van het massaal toegestroomde publiek wegdragen.

‘WE MOETEN ONS DIEP SCHAMEN’
Bij d.v.v. Delft was men echter minder tevreden. De ploeg van trainer Ronald Hes werd door menig kenner als favoriet in de poule getipt, maar kon na 1-0 nederlagen tegen zowel Wippolder als SEP de finaledag wel vergeten. “Dat is zwaar teleurstellend”, stelt Thom Cataldi, overgekomen van Concordia, balend vast. “We hebben zo’n brede selectie dat we beide wedstrijden met een totaal verschillend elftal konden beginnen. Ook voetballend zag het er bij vlagen erg goed uit, maar we verzuimden te scoren. Als je dan achterin door domme fouten kansen weggeeft, maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Ik denk dat we ons diep moeten schamen, omdat we er tijdens de eindronde op ons eigen complex niet bij zijn.”
Toch heerst niet alleen maar negativiteit bij Cataldi. “Het is te gek om terug te zijn bij Delft. Ik heb hier in de jeugd gespeeld en er is een aantal jongens naar de club teruggekomen waarmee ik vroeger al samenspeelde.”
Een misschien nog wel grotere verrassing kwam op naam van vierdeklasser DHL. De ploeg van de kersverse trainer Oscar Laguna Burgos verloor dan wel -tegen de verhouding in- van Concordia, maar stuurde het tweede elftal van DHC naar huis door met 2-0 van de groenzwarten te winnen.


“Dat is natuurlijk hartstikke leuk”, stelt aanvoerder Marvin van der Krogt na afloop tevreden vast. “Je weet dat er één ploeg moet afvallen en ik denk dat velen van tevoren hadden gedacht dat wij dat zouden zijn. De trainer heeft gezegd dat we lekker moesten voetballen en dat het helemaal niet erg is om fouten te maken. Het is fijn om onder Oscar te trainen. Uiteindelijk is de groep nu wat breder en zit de sfeer er goed in. Je ziet waar dat toe kan leiden. Voorlopig spelen wij zaterdag ‘gewoon’ op de finaledag.”

‘DE IMPACT VAN DIE WINST VERBAASDE ME’
De laatste poule, die van Full Speed, Vitesse Delft en Ariston ’80, kende niet echt verrassingen. Full Speed won met 3-0 van de studenten, terwijl Vitesse zijn beide wedstrijden met 1-0 won. De nederlaag kon Full Speed-trainer Henk Baggerman niet deren. “Het belangrijkste is dat we er zaterdag op eigen veld gewoon staan. Het is leuk dat je op eigen terrein kan meedoen om de hoofdprijs. We hebben het toernooi vorig jaar gewonnen en de impact van die winst verbaasde me.” Toch heeft Baggerman niet alles op alles gezet om het toernooi te winnen. “Vorig jaar hield ik er wat meer rekening mee, nu heb ik de trainingsintensiteit al vroeger opgevoerd. Daar hoop je in de loop van het seizoen de vruchten van te plukken, terwijl het op korte termijn misschien wat tegenwerkt.”


De finaleronde van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal wordt zaterdag vanaf 12.00 uur gespeeld op de terreinen van d.v.v. Delft en Full Speed. In poule A strijden Full Speed, Wippolder en DHL om een plaats in de finale, terwijl de strijd in poule B tussen Vitesse Delft, SEP en Concordia gaat.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12