Afbeelding

Vitesse Delft sterkste tijdens de traditionele seizoensopening

sport

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

Vitesse Delft viert feest na het binnenhalen van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdagmiddag op sportpark Kerkpolder. Het weer was goed, er werd bij vlagen goed gevoetbald en aan het eind van de rit was het Vitesse Delft dat de vijfendertigste editie van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal op zijn naam schreef.

In de finale was de ploeg van Peter Klomp met 3-1 te sterk voor gastheer Full Speed. Voor Leander Loizides, die dit seizoen Oliveo verruilde voor Vitesse Delft, was het een mooie binnenkomer. “Het was al een hele verrassing dat ik erbij was, omdat ik weinig heb meegetraind. Verder is het opvallend hoe snel we als team naar elkaar zijn toegegroeid. Daarnaast is winnen natuurlijk altijd leuk. Voor mij persoonlijk was het lekker dat ik tegen Concordia de 1-1 maakte.”

'HET HAD HET MOOISTE GEWEEST DE FINALE TEGEN MIJN BROER TE SPELEN'
Voor Loizides had de geslaagde finaledag nóg mooier kunnen zijn als hij in de finale tegen zijn broer Andrean had aangetreden. Lange tijd zag het er ook naar uit dat zijn ploeg, DHL, zich voor de finale zou plaatsen. De Leeuwen kwamen in de onderlinge confrontatie met Full Speed via Pascal Kanij in de eerste helft op voorsprong. Alle hoop werd diep in blessuretijd aan barrels geschoten door Omar Ouled Haddou, die gelijkmaakte, waardoor Full Speed op doelsaldo de finale bereikte. “Het had natuurlijk het mooist geweest om in de finale tegen mijn broer te spelen”, vertelt Leander. “Maar ik ben sowieso blij dat Oscar er iets moois van maakt, want DHL ligt me nog steeds na aan het hart.”
In de finale was Vitesse duidelijk te sterk voor Full Speed. Vlak voor rust tekende Sander van Akkeren voor de openingstreffer. In de tweede helft, waarin Full Speed op de laatste benen liep, bouwden Maarten Boek en Raymond Gopal de score uit. Danny Hoogendoorn mocht namens Full Speed vanaf de penaltystip iets terugdoen, maar dat verhinderde niet dat Vitesse Delft met de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal aan de haal ging. Het enige smetje op de finale was de rode kaart die Full Speed-aanvaller Frank van der Zwan ontving.

Naast de prachtige bokaal won Vitesse ook een cheque ter waarde van 750 euro die te besteden bij Sport 2000. Full Speed mag er 500 euro besteden, terwijl Concordia en DHL respectievelijk 250 en 150 euro kregen. Bovendien krijgt Vitesse Delft van D.T.C. Deltax voor één wedstrijd een spelersbus ter beschikking, terwijl Partycentrum de Brasserij eenmalig een sportmaaltijd ter beschikking stelt. Verder mogen alle deelnemende verenigingen met hun selecties tweemaal gebruikmaken van de faciliteiten van Mega Fitness.

'GELUKKIG BLEKEN ALLE VELDEN BESPEELBAAR'
Henk Lukassen, verantwoordelijk voor het aanstellen van de scheidsrechters, keek tevreden terug. “Gelukkig bleken alle velden ondanks de nachtelijke buien bespeelbaar. Theo Jansen heeft mij namens de organisatie gevraagd zorg te dragen voor de arbitrage tijdens het toernooi. Dat doe ik ook voor de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie en zo heb ik een aardig netwerk. Het was zelfs zo goed geregeld dat elke wedstrijd een scheidsrechter en twee neutrale grensrechters had. Voor mij was het hoogtepunt dat Ron Karremans, die in het betaald voetbal vlagt, dinsdagavond aanwezig was. Volgend seizoen is hij waarschijnlijk op beide dagen aanwezig.”
Aan het eind van de middag genoot nog menig gast van een drankje in de VIP-tent, die namens Full Speed door Alex Nieuwenhout was geregeld. “Zoiets is tijdens de Stad Delft Bokaal nog nooit gedaan, maar het leek ons leuk om hier sponsors te ontvangen. Het waren twee prachtige dagen; persoonlijk had ik een finale tussen Full Speed en d.v.v. Delft nog mooier gevonden. Het belangrijkste is echter dat deze week weer gebleken is dat de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal een traditie is die in stand moet blijven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12