Afbeelding

Degradatie lijkt onafwendbaar voor DSVP

sport

Editie: Week 18, Jaargang 22 |

Wesley Visser hoopt volgende week zaterdag, als hij niet geschorst of geblesseerd is, voor de laatste keer de rots in de branding te zijn bij DSVP. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER - DSVP maakt over twee weken een eind aan een veelbewogen seizoen. Het degradatiespook lijkt de Pijnackernaren voor de tweede maal op rij te overvallen. De club nam en passant ook afscheid van hoofdtrainer Peter Klomp.

“We hebben straks inderdaad een, op vele fronten, bijzonder seizoen achter de rug”, stelt aanvoerder Wesley Visser, die over twee weken zijn laatste wedstrijd in het vlaggenschip hoopt te spelen, nuchter vast. “Natuurlijk weet je dat het lastig is om bovenin mee te draaien, maar met een degradatie had van tevoren, denk ik, niemand rekening gehouden.”


Toch starten de Pijnackernaren volgend seizoen waarschijnlijk in de derde klasse, zonder Visser. “Ik ben gedurende dit seizoen voor de tweede keer vader geworden. Dan merk je dat zo’n zaterdag wel heel erg lang is. Dat zorgt er bij mij voor dat de motivatie wat minder is, terwijl ik aan de andere kant ook besef dat je naar het team toe wel de nodige verplichtingen heb. Dat gaat in mijn ogen niet samen en daarom stop ik ermee. Ik hoop dat ik dit weekend tegen MVV’27 geen gele kaart pak, want dat zou betekenen dat ik volgende week tegen Vitesse Delft mijn laatste wedstrijd speel. En ik beloof je, die geven we zeker niet cadeau.”

'WE HEBBEN HET PLEZIER IN HET SPELLETJE TERUGGEVONDEN'
Het seizoen was ook roerig omdat DSVP afscheid nam van trainer Peter Klomp. “Dat is jammer, want ik ben onder Peter zeker een betere voetballer geworden. Ik heb veel van hem geleerd, maar op een gegeven moment ken je al zijn manieren om de boel op scherp te zetten wel en gaat de groep zich eraan ergeren. Dat lag zeker ook aan onze eigen motivatie en dan kan je maar beter uit elkaar gaan. Na zijn vertrek zagen we degradatie wel als een feit, maar onder Paul Jense en Joffrey Groote hebben we het plezier in het spelletje teruggevonden. Dat is belangrijk ook, want ik denk dat de lijst van spelers die ermee stoppen aan het eind van het seizoen anders groter was geweest. Nu staat er een leuke groep jonge jongens, waar de club nog veel plezier aan kan beleven. Ik zal zeker ook regelmatig komen kijken hoe zij het er vanaf brengen.”

'AAN HET BEGIN HAD NIEMAND ER REKENING MEE GEHOUDEN'
Paul Jense, vanaf het begin van het seizoen elftalleider en sinds het vertrek van Klomp samen met Joffrey Groote en Henk van der Woude verantwoordelijk voor het eerste elftal is er volgend seizoen zeker weer bij. “Eigenlijk hebben we geen elftal voor de derde klasse, maar ontsnappen aan degradatie is onmogelijk. Aan het begin had niemand er rekening mee gehouden, maar gedurende het seizoen bleek wel dat we het lastig zouden krijgen. Peter is een ontzettend goede trainer, maar hij eiste wel veel van zijn spelers. Op den duur kan dat verlammend gaan werken, zeker als de resultaten uitblijven.”


Uiteindelijk scheidden de wegen van Klomp en DSVP en hadden Jense, Groote en Van der Woude vooral één opdracht. “Vanuit de club was het vooral de bedoeling dat we het plezier bij die jongens terugkwam en dat is denk ik gelukt. De afgelopen weken hebben we tegen de ploegen uit de bovenste regionen heel goed meegevoetbald en hebben we ook te horen gekregen dat zij niet begrepen dat we zo laag stonden. Ik ga er dan ook vanuit dat we komend seizoen, onder Eki Korte, hoge ogen gaan gooien. Want ik denk dat als we het hele seizoen hadden gespeeld als de laatste weken, we zeker niet zouden degraderen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12