Afbeelding

Schipluiden speelt de nacompetitie, maar wel om des keizers baard

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

SCHIPLUIDEN – De hoofdmacht van VV Schipluiden gaat volgend seizoen sowieso op zaterdag voetballen, maar is nog wel gedwongen tot nacompetitievoetbal. De Schipluidenaren overwogen niet mee te doen, maar besloten tóch de strijd aan te gaan.

Het is een vreemde situatie. Schipluiden moet twee of vier wedstrijden spelen voor lijfsbehoud in de tweede klasse zondag, terwijl het hoe dan ook naar de vierde klasse zaterdag verhuist. De geelblauwen wilden de wedstrijden daarom afblazen. “Want of we nou winnen of verliezen, het maakt niet uit”, zegt Peter van Oyen (35), die de groep sinds kort samen met Jan Etienne onder z’n hoede heeft. Schipluiden informeerde bij de KNVB, de reglementen werden er op nageslagen en er was overleg met de spelersgroep. De conclusie: er wordt gewoon gevoetbald. “We kijken wel hoever we komen. Pas als we de nacompetitie winnen gaat de KNVB nadenken over wat moet gebeuren met de plek die overblijft.”
Waar tijdens de nacompetitie normaal veel op het spel staat, gaat het voor Schipluiden nu om des keizers baard. “Er staat voor ons niets op het spel, maar op het moment dat er wordt afgetrapt, dan wil je toch winnen en dan ga je er gewoon voor”, weet de 35-jarige trainer, die zelf jarenlang in het eerste van Schipluiden voetbalde. “We gaan het niet zomaar weggeven en het zesde elftal sturen. Tweede Pinksterdag spelen we thuis tegen Voorschoten ’97, dat is toch een mooi affiche voor het publiek en alle mensen die ons altijd gevolgd hebben.”

Plezier
Schipluiden en trainer Edger Kunz gingen dit jaar uit elkaar. “De chemie was op een gegeven moment weg”, kan Van Oyen daarover zeggen. Hij en Jan Etienne namen het over, waarbij Etienne de trainingen voor z’n rekening neemt. “Afgelopen weken waren we vooral bezig met het plezier terugkrijgen, dat was ver te zoeken. Voetballen kunnen we wel.”

Dat mag Schipluiden deze zondag 17 mei laten zien in de uitwedstrijd in en tegen Voorschoten. “Ik verwacht dat zij er vol voor zullen gaan. Voor hen staat er veel op het spel. Ik ben benieuwd hoe het eindigt. Als voetballiefhebber wil je altijd winnen en als er zondag wordt gefloten dan gaan we er gewoon voor.” Als dat gebeurt, kan Schipluiden in elk geval met opgeheven hoofd het zondagvoetbal vaarwel zeggen. En begint een nieuw tijdperk met nieuwe rondes en nieuwe kansen, maar dan weer voor het echie.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12