Afbeelding

Leon van Paassen ziet zijn broer Erik meer dan ooit als concurrent

sport

Editie: Week 7, Jaargang 22 |

Leon van Paassen blijkt een waardige vervanger voor zijn broer Erik. Afgelopen zondag werd hij door de pupil van de week tot man of the match gekozen. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Den Hoorn lijkt de weg naar boven te hebben teruggevonden. De derdeklasser bezet na een teleurstellende eerste seizoenshelft de tweede plaats en hoopt de voorjaarsdip, waar de Midden-Delflanders de laatste seizoenen mee te maken kregen, dit jaar inmiddels voorbij te zijn.


Afgelopen zondag deed de club goede zaken. Middenmoter Stompwijk ’92 werd met 6-1 opzij gezet en naast gebroeders Donny en Nicky van den Bos, die gezamenlijk de Hoornse productie voor hun rekening namen, blonk doelman Leon van Paassen uit.


‘IK HEB OVERWOGEN OM MET MIJN VRIENDEN IN EEN LAGER ELFTAL TE GAAN SPELEN’
De 22-jarige Van Paassen is vanaf half november, toen zijn broer Erik geopereerd werd, vaste keeper bij de Hoornaren. “En dat is voor mij wel bijzonder. Erik is altijd wat verder geweest dan ik, maar nu sta ik onder die lat.” Veel had het echter niet gescheeld of het had nooit van Leons debuut in het eerste elftal gekomen. “In mijn eerste jaar bij de senioren zat ik in het derde. Mijn broer keepte in het tweede en Klaas van Balen was eerste keeper. Tijdens het seizoen verkoos de trainer Erik boven Klaas en mocht ik in het tweede keepen. Het seizoen erop  viel de keuze op de keeper van de A1. Op dat moment heb ik overwogen om met mijn vrienden in een lager elftal te gaan spelen. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik dat niet gedaan heb. We draaiden als derde team een heel goed èn gezellig seizoen onder leiding van René Baggerman. We behaalden bijna de reserve tweede klasse in de nacompetitie, maar schijnbaar ligt die nacompetitie ons gewoon niet!”
Van Paassen maakte in de wedstrijd tegen DOSR zijn debuut in de hoofdmacht. “Dat bracht een bepaalde spanning met zich mee. Je speelt al heel je leven bij Den Hoorn: iedereen kent je. In die uitwedstrijd krijg je eerst met de pupil van de week te maken die bij je moet scoren; dat maakt het allemaal niet makkelijker.” Van Paassen debuteerde  verdienstelijk, maar een paar mindere wedstrijden volgden. “Ik denk dat we als elftal op sommige momenten geconcentreerder moeten spelen. Gelukkig hebben we zondag laten zien hoe het ook kan.”
Het goede resultaat kwam vorige week niet uit het niets. “Voor de wedstrijd heeft de trainer een bijeenkomst belegd, waarin we elkaar op scherp hebben gezet. Je zag het plezier al in het veld terug en na afloop was de ontlading groot. Stefan Berkhout zei ook al tegen de trainer dat hij dit elke week moet doen als het zulke wedstrijden tot gevolg heeft.”


‘IK KIJK UIT NAAR DE SAMENWERKING’
Van der Hoorn heeft hier nog negen wedstrijden voor, want volgend seizoen wordt hij opgevolgd door Peter Pothof. “Er wordt mij regelmatig gevraagd wat ik daarvan vindt, maar ik weet het niet. Ik ken hem als een aardige en gezellige vent. Hij was hier hoofd jeugdopleidingen. Ik weet nog niet hoe hij als trainer is, maar ik kijk uit naar de samenwerking. ”
Of Pothof voor Leon of zijn broer Erik onder de lat kiest is nog niet duidelijk. “Maar nu ik weet wat het is om in het eerste elftal te voetballen, zie ik hem meer als een concurrent. Ik heb in de laatste maanden door te spelen in het eerste veel geleerd en ben als keeper gegroeid. Je speelt met jongens die al heel wat ervaring hebben. Zij geven je tips en soms schelden ze je verrot. Dat is misschien niet altijd leuk, maar als je luistert, word je misschien wel een betere keeper.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12