Afbeelding

Terug van -niet al te lang- weggeweest: De Belgen tegen de Bokken

sport

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

Een foto van 6 mei 2012. Donny van den Bos gaat tot het uiterste in duel met Tristan Koop. Dennis Rhijnsburger (links) en Leon van der Zalm kijken toe. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN - Het rommelt in Midden-Delfland deze dagen. Zelfs argeloze passanten merken op dat er iets in de lucht hangt, al weten ze er de vinger niet op te leggen. Echte Schiplappers en Hoorenezen weten wel beter: de Belgen spelen zondagmiddag tegen de Bokken!

Op 6 mei 2012 was de winnaar van de onderlinge confrontatie tussen Den Hoorn en Schipluiden, die gespeeld werd in de voorlaatste competitieronde, vrijwel verzekerd van het kampioenschap. Het duel eindigde in een brilstand, mede doordat de toenmalig Schipluiden-doelman Thomas Attema in de  slotfase een strafschop van toenmalig Den Hoorn-spits Michiel Draaisma stopte. Schipluiden werd kampioen en speelde twee seizoenen lang een klasse hoger; totdat Den Hoorn afgelopen 25 mei promoveerde.


Op het moment dat de KNVB het speelschema voor dit seizoen bekendmaakte, werden door bijna heel Midden-Delfland twee kruizen in de agenda gezet: op de zondagen 12 oktober en 1 maart. Dan vindt de Midden-Delflandderby plaats.

‘IEDEREEN WACHT AL EEN TIJD OP DEZE WEDSTRIJD’
In Schipluiden kijkt men al even uit naar de wedstrijd van komende zondag. “Iedereen wacht al een tijd op deze wedstrijd”, blikt verdediger Dennis Rhijnsburger vooruit. “Binnen de groep merk je dat doordat iedereen zijn best doet om fit te worden en te kunnen spelen. Ik heb de wedstrijd één keer mogen spelen. Daarvoor heb ik hem heel vaak vanaf de tribune mogen bekijken. Je merkt dat er veel meer publiek langs de lijn staat en dat de sfeer ongeëvenaard is.”
Den Hoorn-aanvoerder Donny van den Bos kan zich hier wel in vinden. “Dit zijn de mooiste potjes die je op ons niveau kunt spelen. Je merkt in de afgelopen weken al dat we er echt naartoe leven. Op de training is alles wel hetzelfde, maar je merkt wel dat je je niet voorbereidt op een wedstrijd tegen pakweg BMT. De trainer hoeft zijn best niet te doen om ons op te laden.”


Van den Bos heeft het in competitieverband voor Den Hoorn al twee keer tegen Schipluiden opgenomen. “Die wedstrijd op 6 mei 2012 was er één van. Het is niet zo dat we revanche willen nemen voor die prestatie van toen; ik denk dat er nog maar vier jongens in de groep zitten die er toen ook bij waren. Wel is het zo dat we natuurlijk twee seizoenen een niveau lager hebben gespeeld dan zij. We willen ondubbelzinnig duidelijk maken dat we terug zijn.”

‘JE MERKT BINNEN DE CLUB HOE HET LEEFT; ZEKER BIJ DE OUDERE GARDE’
Trainer Peter Pothof, die aangeeft dat een wedstrijd tegen Schipluiden net als alle andere wedstrijden maximaal drie punten oplevert, hoeft zijn ploeg niet extra op te laden. Van den Bos: “Ik zit nu vier jaar bij Den Hoorn en heb nog nooit zo erg gevoeld dat we willen winnen. Je merkt binnen heel de club hoe sterk dat leeft; zeker bij de oudere garde. Bij hen voelt het echt nog als een vete. Als we winnen, kunnen we voorlopig even niet kapot niet kapot bij de club.”


Ook Edger Kuntz, trainer bij Schipluiden, hoeft zich over de instelling binnen zijn ploeg niet druk te maken. Rhijnsburger: “Ik kom, net als bijna al mijn ploeggenoten uit Schipluiden. De drie andere jongens zijn inmiddels wel zó ingeburgerd dat ze wel doordrongen zijn van het belang van de wedstrijd. Voor ons verloopt de competitie tot nu toe enigszins teleurstellend. De wedstrijd van zondag zou een ideale gelegenheid zijn voor een ommekeer. Het zou mooi zijn als we ze met mooi voetbal kunnen oprollen.” Van den Bos stelt minder eisen aan zijn ploeg: “Het maakt me niet uit hoe, als we maar winnen!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12