Afbeelding

Full Speed hoopt dat de nacompetitie nog mooier wordt dan afgelopen seizoen

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Full Speed won de tweede periodetitel en mag dit weekend aan de nacompetitie beginnen, thuis tegen WCR uit Rhoon. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Full Speed was al een tijdje zeker van de nacompetitie. Dit weekend gaat het feest beginnen, zondag om 14.00 uur met een thuiswedstrijd tegen WCR. De mannen van trainer Henk Baggerman zijn er klaar voor.


Full Speed kende een prima seizoen in de derde klasse. De Kerkpolderbewoners deden bijna tot op de laatste speeldag mee om de titel. Tot vorige week, toen het tegen concurrent Laakkwartier speelde, had het een kampioenschap zelfs nog in eigen hand. En Full Speed stond 1-0 voor. Tot Laakkwartier een vrije trap erin knalde, nog voordat de scheidsrechter het signaal gaf dat deze mocht worden genomen. Daarna maakten de Hagenaars ook nog eens de 1-2. “Zo’n scheidsrechterlijke dwaling baal ik natuurlijk van”, blikt Henk Baggerman nog even terug. “Maar goed, afgelopen zondag hebben we weer gewonnen en vanaf nu is alles gericht op de nacompetitie.” Bovendien: “We hebben een goed seizoen achter de rug. We hebben 52 punten èn een periodetitel behaald.”

Accenten
De voorbereiding op de nacompetitie begon afgelopen zondag al, vertelt Baggerman. De trainingen die hij afgelopen week gaf, verschilden niet veel van de trainingen die hij afgelopen seizoen gaf, “Behalve dat we wat accenten hebben gelegd op vrije trappen en strafschoppen, want die kunnen bepalend worden.” Helaas moet hij zondag wel wat basisspelers missen, zoals de nog jonge maar talentvolle Samet Mermer en de meer ervaren Omar Ouled Haddou. Of Frank van der Zwan mee kan doen, is nog de vraag. “Dat zijn wel spelers die je mist, maar de rest moet het gewoon gaan doen”, vindt de oefenmeester.

Vergelijkbaar
WCR is volgens hem vergelijkbaar met Full Speed. Ook deze ploeg haalde afgelopen seizoen veel punten, maakte makkelijk doelpunten en eindigde op een tweede plek. De assistent-trainer is ze zondag gaan bekijken. “Maar ook zij speelden toen om des keizers baard.” Dus is het lastig harde conclusies te trekken. “De kans dat we doorgaan is fifty-fifty. Verder weten we niet wie we eventueel daarna zullen treffen, maar we gaan ervoor en zien vanzelf wel waar het schip strandt.”
Mocht Full Speed het redden, dan is het vlaggenschip wel degelijk klaar voor de tweede klasse, denkt Baggerman. “We spelen bij vlagen heel aardig voetbal. Het zal echter niet makkelijk zijn je in de tweede klasse te handhaven. Momenteel zie ik het als een uitdaging om er te komen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12