Afbeelding

Remco de Ruiter hoopt zijn ritme te vinden en Concordia naar een hoger plan te tillen

sport

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

Remco de Ruiter was afgelopen zondag met drie goals de held van Concordia. (foto: Koos Bommelé)

DELFT - Na drie nederlagen op rij boekte Concordia afgelopen zondag de eerste seizoenszege. ROAC’79 werd met 4-1 aan de zegekar gebonden. Remco de Ruiter, die begin dit seizoen overkwam van DHC was met drie goals de grote man bij de oudste club van Delft. 

Tot op heden heeft De Ruiter nog geen spijt van zijn overstap naar Concordia. “Het is hier heel leuk en er heerst een andere sfeer dan bij DHC. Daar staat echt alles in het teken van presteren en is er minder ruimte voor gezelligheid. Bij Concordia is die ruimte er wel, maar gaan we er in het veld natuurlijk wel met zijn allen vol voor.”

‘DHC HEEFT DENK IK ONGEVEER DE BESTE SPELERS UIT DE HOOFDKLASSE’
Eén van de redenen waarom de  geneeskunde-student ervoor koos om zijn heil elders op de Brasserskade te zoeken, was het uitblijven van de definitieve doorbraak bij DHC. “Dat kwam mede doordat ik op de verkeerde momenten geblesseerd raakte. Daarnaast heeft DHC denk ik ongeveer de beste spelers in de hoofdklasse en halen ze ook jongens. Dan is het lastig om je daar als jonge jongen in te knokken. Barry de Poorter, trainer van het tweede, gaf aan me er graag bij te houden, maar ik wilde in een eerste elftal spelen. Toen ik dat aangaf, zei hij dat Concordia hem een mooie club leek. Toen ik had besloten weg te gaan, hing trainer John de Letter al redelijk snel erna aan de telefoon.”


Het voetballen in een eerste elftal bevalt De Ruiter wel. “Dit elftal is het uithangbord van de club en dat brengt een bepaalde entourage met zich mee. Ik denk dat het qua niveau niet eens zoveel verschilt en dat het tweede van DHC in deze klasse ook aardig mee kan draaien. Ik heb in het eerste elftal echter het idee wat meer voor de club te betekenen.”


De Ruiter is niet de enige speler uit het tweede elftal die DHC de rug toekeerde. “Een aantal jongens dat vast in het tweede zat is ook verhuisd; net als Ryan Lugtigheid, die net als ik bij het eerste op de deur klopte. Hij is vertrokken naar RKDEO, de club waar we zondag tegen spelen. Ik begreep dat hij helaas langdurig geblesseerd is, waardoor ik zondag niet tegenover hem kom te staan.”


Ook De Ruiter bleef dit seizoen niet gevrijwaard van blessures. “In de voorbereiding speelde ik veel en dat ging lekker. Bij aanvang van de competitie was ik echter geblesseerd. Daarom speelde ik vorige week, tegen Foreholte mijn eerste halve wedstrijd van het seizoen. Afgelopen zondag speelde ik mijn eerste hele wedstrijd en die wonnen we met 4-1 van ROAC’79.”

‘HOPELIJK KUNNEN WE ELKAAR NAAR EEN HOGER PLAN BRENGEN’
De 21-jarige middenvelder had met drie goals een aanzienlijk aandeel in deze overwinning en hij hoopt dit seizoen vaker een cruciale rol te kunnen vervullen. “Ik weet dat ik goed kan voetballen. Ik hoop dit seizoen verder vrij van blessures te blijven en wedstrijdritme op te doen. Als dat er eenmaal is, ben ik ervan overtuigd dat ik beter ga voetballen en belangrijk kan zijn voor Concordia. Hopelijk kunnen we elkaar naar een hoger plan brengen.”


Waar dat hogere plan voor De Ruiter eindigt is hem nog niet helemaal duidelijk. “Voorlopig heb ik het erg naar mijn zin bij Concordia, maar als op termijn interesse uit de hoofdklasse komt, sta ik daar denk ik wel voor open. Wel kan het lastig zijn in combinatie met mijn studie, want over een paar jaar moet ik coschappen lopen en dat kost veel tijd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12