Hoe gaat het met Benno OUwersloot?

sport

Benno Ouwersloot (56) scoorde aan de lopende band voor Concordia, maar dat was zeker niet zijn enige club in de regio.

- Was, toen jij ging voetballen, al meteen duidelijk dat het Concordia werd?
“Nee, sterker nog, ik ben bij DHC begonnen. Ik voetbalde als kind altijd op de Adriaan Pauwstraat en werd door Rinus van der Brugge benaderd of ik niet bij DHC wilde komen voetballen. Dat deed ik, maar omdat mijn broer Jack bij Concordia voetbalde, ging ik daar iedere zondag met mijn vader kijken. Ik voetbalde daar met leeftijdsgenoten en die vroegen of ik bij hen kwam voetballen.”

- En dat heb je toen ook gedaan?
“Inderdaad. Dat ging me ook best goed af, want ik maakte op mijn zestiende mijn debuut in het eerste. We werden dat seizoen kampioen en ADO en Feyenoord waren geïnteresseerd. Rond mijn achttiende werd ik benaderd door Guus Haak van DHC en Jan van den Akker van DHL. Ik koos voor DHL, maar miste de gezelligheid van Concordia. Daarom was ik na een jaar terug en omdat ik CIOS deed, werd ik speler/trainer. Uiteindelijk heb ik toch weer voor een hoger niveau gekozen, namelijk de hoofdklasse bij RVC. Daar was ik ook jeugdtrainer, waardoor ik wel heel veel op het veld stond. Uiteindelijk heb ik twee seizoenen onder Martin Stoelinga bij Wippolder gespeeld. Daarna ben ik teruggegaan naar Concordia en heb ik daar tot mijn drieëndertigste gespeeld.”

- Wat zijn mooie herinneringen aan die tijd?
“Ik weet nog dat ik zestien was en we speelden met Concordia tegen SOA, wat nu Wateringse Veld is. Ik was spits en speelde tegen een voorstopper die maar bleef trappen en spugen. Mijn broer Jack riep me bij zich en we ruilden van positie. Uiteindelijk schoffelde hij een tegenstander keihard onderuit, alleen was het de verkeerde.
Een ander verhaal was dat we een trainer hadden die Bakker heette. Hij liet in de krant optekenen dat we scherp trainden, maar dat dat geen effect had, omdat we erna zoveel dronken. Aanvoerder Jan Wijnmaalen vond dat hij dat beter niet had kunnen doen. Uiteindelijk hebben we de goede man nooit meer teruggezien.”

- Wat vind je van het voetbal vandaag de dag?
“Ik heb het idee dat het een stuk sterieler was in onze tijd. Wij waren echt een groep en durfden elkaar de waarheid te zeggen. Ik heb het idee dat dat nu veel minder het geval is.”

- Op welke manier volg je het voetbal nu nog?
“Het is soms wat lastig, omdat ik op zondag ook voor mijn tennisschool Delfts Dubbel moet werken, maar ik ga vaak kijken bij Concordia. Verder spreek ik nog veel van die gasten en houd ik het voetbal in de lokale kranten in de gaten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12