Afbeelding

Als DHC weer eens wint, volgen er vanzelf meer overwinningen, denkt Danny van der Ree

sport

Editie: Week 42, Jaargang 21 |

Danny van der Ree is met zijn overzicht en zijn goede trap een belangrijke kracht bij DHC. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – DHC legde aan het begin van het seizoen de lat hoog. Na het aantrekken van oud-profs als Ricky van den Bergh, Erwin Friebel en Jordy Brouwer waren, zeker met het succesvolle afgelopen seizoen in het achterhoofd, de verwachtingen hooggespannen. Na vijf competitieduels staat de teller echter slechts op drie punten.

Verdediger Danny van der Ree snapt niet hoe het zover heeft kunnen komen. “De start van het seizoen was nogal wispelturig. We speelden de eerste wedstrijd thuis tegen Nieuwenhoorn en niemand begrijpt dat we die wedstrijd met 1-3 verloren. We speelden veel beter dan zij; hun trainer zei ook na afloop dat ze de punten gestolen hadden. Dat wil wel wat zeggen, maar je hebt er niets aan, want uiteindelijk sta je toch met lege
handen.”

‘RICKY VAN DEN BERGH BLIJKT AL SNEL BELANGRIJK TE ZIJN VOOR HET ELFTAL’
Het is het verhaal van de eerste wedstrijden van Delfts hoogst acterende club. “Misschien komt het dat we in de voorbereiding door blessures niet met het elftal hebben kunnen spelen waar we de competitie mee zijn begonnen”, vertelt Van der Ree, die in een familiebedrijf werkt dat logistieke dienstverlening aanbiedt aan winkeliers. “Daarnaast mis je in de eerste wedstrijden ook Ricky van den Bergh, een jongen die al snel belangrijk voor het elftal blijkt te zijn. Bovendien mis je net dat beetje geluk dat de tegenstander wel heeft, want bij ons vliegen ze er allemaal in, terwijl het veel moeite kost om zelf te scoren.”
Ook op persoonlijk vlak had Van der Ree zijn competitiestart anders voorgesteld. “In de voorbereiding raakte ik geblesseerd, maar in de eerste wedstrijd kon ik gelukkig wel meedoen. In de derde wedstrijd tegen Westlandia kreeg Tidde Tromp al in de tiende minuut een rode kaart doordat hij een foute pass van mij met een overtreding herstelde. Met tien man legden we Westlandia onze wil op, maar uiteindelijk verlies je met 1-2. Bovendien ontving ik zelf in de slotfase bij een opstootje een rode kaart die mij vier wedstrijden kost. Daarvan heb ik er inmiddels twee uitgezeten.”
Van der Ree zit dus nog twee wedstrijden op de tribune, terwijl zijn ploeggenoten alle zeilen moeten bijzetten om het tij te doen keren. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook wel gaat lukken. We hebben het geluk dat ook de ploegen boven ons dicht bij elkaar staan en ook al heel wat punten hebben laten liggen. Daarnaast hebben we een bredere selectie dan in het afgelopen seizoen, toen we als vijfde eindigden. Met Ricky van den Bergh, Erwin Friebel en Jordy Brouwer hebben we er een jongens bij die weten hoe het er in de voetballerij aan toegaat bij en die ons ook mooie verhalen kunnen vertellen.”

‘ALS HET EENMAAL GAAT LOPEN, WEET IK ZEKER DAT WE MOEILIJK TE STOPPEN ZIJN’
Tegen alle verwachtingen in vertoeft DHC momenteel in de onderste regionen van de Hoofdklasse. “Dat was absoluut niet wat we van tevoren hadden bedacht,” vertelt de 25-jarige verdediger. “We gingen vooraf niet voor het kampioenschap, maar we waren het er wel over eens dat een periode erin zou moeten zitten. Daar ben ik nog van overtuigd, want we hebben gewoon heel veel pech. Als het eenmaal gaat lopen, weet ik zeker dat we moeilijk te stoppen zijn.”
Zelf ziet Van der Ree zich het liefst als centrale verdediger. “Daarbij ben ik vooral goed in het neerzetten van de organisatie. Verder sta ik mijn mannetje in verdedigend opzicht en denk ik dat ik een goede trap heb om het spel mee te verleggen.” Ondanks zijn organisatorische kwaliteiten ziet Van der Ree zich op dit moment niet zo één-twee-drie als aanvoerder van de groenzwarten. “Met Ricky van den Bergh als eerste en Erwin Friebel als tweede captain beschikken we over spelers die heel wat meer ervaring hebben en die daardoor die rol beter kunnen invullen. Ik sluit niet ook weer niet uit dat ik op termijn die band nog eens draag.”
Voorlopig moet Van der Ree zich nog twee wedstrijden verbijten op de tribune. “Dan is het natuurlijk nog maar de vraag of ik mijn basisplaats terugkrijg, want tegen die tijd zijn er al vier wedstrijden met een andere verdediging gespeeld. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om me weer in de basis te knokken.” (AdW)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12