Afbeelding

Schipluiden heeft een jong elftal dat volgens Bowey Bos alleen nog maar kan groeien

sport

Editie: Week 4, Jaargang 22 |

Schipluiden won afgelopen zondag, mede doordat Bowey Bos hier Willem Groenewegen van de bal houdt, met 2-1 van Concordia. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – Schipluiden speelde zich vorig seizoen op de laatste speeldag van het seizoen definitief veilig door met 4-1 van Delft te winnen. Dit seizoen lijken de mannen van trainer Edger Kuntz minder moeite te hebben en draaien ze mee in de bovenste regionen van de tweede klasse.

Afgelopen zondag werd thuis met 2-1 gewonnen van Concordia en daarmee nestelde Schipluiden zich op een knappe zesde plaats. “En het kan nog mooier worden”, zegt verdediger Bowey Bos. “Want we hebben nog een wedstrijd tegoed en als we die winnen, dan staan we derde. Tegen Concordia was het echt een slijtageslag. Het voetbal was misschien niet hoogstaand, maar ik denk dat we het publiek wel vermaakt hebben. Uiteindelijk hebben we op karakter de overwinning uit het vuur gesleept.”
Een puike prestatie van Schipluiden, zeker gezien het feit dat het elftal erg jong is en aantrad tegen een geroutineerde ploeg. “De trainer had van tevoren al gezegd dat als we een aantal van die jongens uit de wedstrijd konden spelen, we het ons een stuk makkelijker zouden maken. Dat bleek in de praktijk ook zo te zijn”, blikt Bos tevreden terug.

‘DE OVERSTAP VAN VITESSE NAAR SCHIPLUIDEN BLEEK EEN GOEDE ZET’
Bos is geen echte Schipluidenaar. “In de jeugd speelde ik voor Vitesse Delft; op een gegeven moment dacht een aantal jongens aan vertrekken. Ik ben op dat moment met Dennis van Druten naar Schipluiden gegaan en een jaar later volgde ook Mark Vermeulen. Echt aanpassingsproblemen heb ik niet gehad, want een heel aantal van die jongens kende ik al van school. De overstap bleek achteraf een goede zet, want met de B1 zijn we twee keer kampioen geworden in de hoofdklasse. Daarnaast hebben we twee seizoenen op rij in de finale van de 16-23 competitie gestaan en waren we afgelopen seizoen in de finale met 4-0 te sterk voor RKDEO. Bovendien speel ik nu ook in het eerste.”
Bos begon het seizoen als centrale verdediger in het vlaggenschip van de Midden-Delflanders. “Maar in de winterstop heeft de trainer me gevraagd of ik ‘op 6’ wilde spelen. Dat heb ik nu drie wedstrijden gedaan en dat bevalt me goed. Mijn kwaliteiten zijn denk ik vooral mijn inzicht, ik weet meestal goed in te schatten waar ballen belanden en daarnaast kan ik goed meevoetballen. Mijn nieuwe positie bevalt me dan ook wel.”

‘HET IS ALTIJD LEUK OM VOOR DE PRIJZEN MEE TE DOEN’
Naast zijn wedstrijden voor het vlaggenschip speelt de eerstejaars senior ook dit seizoen mee in de RODI media/DSW 16-23 competitie. “De trainer vroeg me of ik liever wilde trainen of hieraan meedoen. Ik vind het altijd leuk om wedstrijden te spelen, dus heb ik hiervoor gekozen; daarbij is het altijd leuk om voor de prijzen mee te doen en we hebben de afgelopen jaren laten zien dat we in die competitie echt wat te zoeken hebben. Het is niet meer zo dat die beker standaard voor één van de grotere Delftse clubs is.”
Daarbij heeft het uitkomen in de 16-23 competitie voor Bos ook andere voordelen gehad. “Deze wedstrijden hebben er, samen met het feit dat ik vorig seizoen al een tijdje bij de selectie heb meegedaan, wel voor gezorgd dat ik nu klaar ben voor de tweede klasse. Het leuke is dat je de ene keer tegen jongens van 16 speelt en de week erna zomer tegen iemand van 23, die fysiek veel sterker is, kunt spelen. Daar heb ik veel van geleerd en ik ben niet de enige.”
De aanpassing aan het voetballen bij de senioren was voor de 19-jarige student commerciële economie sowieso niet heel lastig. “Natuurlijk is het in het begin wel even wennen, want de trainer eist toch wat meer scherpte dan je in de jeugd gewend was. Er is echter nog wel altijd genoeg gelegenheid voor een dolletje; dat moet zo blijven ook, want dat hoort bij de club Schipluiden. Verder liggen we nog steeds op koers om tussen plek vier en plek zeven te eindigen. Gezien de gemiddelde leeftijd van ons elftal ziet de toekomst van de club er heel mooi uit.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12