Afbeelding

Nieuwe trainers in Pijnacker-Nootdorp zien vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet

sport

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Het DSVP van Eki Korte was dinsdagavond in de bekercompetitie met 2-0 te sterk voor DHL. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER-NOOTDORP – Het aftellen is begonnen. Over twee weken begint het nieuwe seizoen. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben drie van de vier verenigingen een nieuwe trainer, die allen met hun eigen verwachtingen aan het nieuwe seizoen beginnen.

Bij RKDEO heeft Stefan Koegler het stokje overgenomen van Harold Tjaden. De 42-jarige oefenmeester was afgelopen seizoenen assistent-trainer bij Quick. De eerste weken bij zijn nieuwe club bevallen Koegler uitstekend. Zo werd vorig weekend het Slof & Van der Meer-toernooi bij d.v.v. Delft gewonnen.


“De club heeft zich vorig seizoen uiteindelijk veiliggespeeld en dat leidde tot een positief gevoel, dat de groep ook dit seizoen meeneemt. We zijn aan het schaven aan de speelstijl die ik erin wil krijgen; dat zullen we stap voor stap moeten doen”, vertelt Koegler.

Hierin ziet Koegler een belangrijke taak weggelegd voor ervaren spelers. “We hebben een heel jonge groep met een aantal jongens die al wat langer meelopen. Keeper Dennis Hendriks heeft de handschoenen weer opgepakt en Rick de Bruijn is terug van HBS. Daarnaast denk ik dat Rob van Hagen met zijn ervaring ook belangrijk kan zijn voor die jonge gasten. Uiteindelijk moet directe handhaving een reële doelstelling zijn voor het komende seizoen.”

'IK KEN EINDELIJK ALLE NAMEN UIT MIJN HOOFD'
DSVP komt na de degradatie in het afgelopen seizoen dit jaar uit in de derde klasse. Eki Korte is de nieuwe trainer bij de Pijnackernaren. De 47-jarige Hagenaar komt over van DWO en kijkt alleen maar vooruit. “Met wat het afgelopen seizoen gebeurd is, hebben we niks te maken. We zijn  zo'n drie weken onderweg en ik ken eindelijk alle namen uit mijn hoofd. De selectie bestaat uit zo'n vijftig jonge gasten die ook allemaal echte DSVP'ers zijn. Ze staan er fris in en willen zich allemaal bewijzen.”


Korte heeft de eerste wedstrijden van het seizoen ook al achter de rug. “We hebben tegen ploegen geoefend die op een hoger niveau spelen dan wij. Dat zijn altijd leerzame wedstrijden. Ik heb een goed beeld kunnen vormen van de kwaliteiten in de groep en denk dat we zeker bij de bovenste vier ploegen mee kunnen doen met deze groep. Ik denk ook dat deze club het in zich heeft om uit te groeien tot een stabiele tweedeklasser. Daar gaan we in ieder geval hard aan werken.”

'IK STA TE TRAPPELEN OM NAAR PIJNACKER TE RIJDEN'
Martin de Mooij (45) zwaait vanaf dit seizoen de scepter aan de andere kant van sportpark De Groene Wijdte, bij Oliveo. Ook hij kijkt vol vertrouwen uit naar het komende seizoen. “Ik sta iedere keer weer te trappelen om naar Pijnacker te rijden. We hebben een ontzettend leergierige, jonge groep die hard wil werken. Afgelopen weekend speelden we tegen tweedeklasser Groeneweg en daar stonden we bij rust met 2-0 voor. Uiteindelijk werd het in de allerlaatste minuut nog 2-2, maar het is mooi om te zien hoe snel die jongens de patronen die je er probeert in te slijpen oppikken.”


Oliveo is Mooij's tweede club als eindverantwoordelijke. Vorig seizoen trainde hij Quick Steps, terwijl hij ervoor assistent was bij Den Hoorn. “Die clubs zijn wel aardig te vergelijken, zeker als je naar het ledenbestand en het verloop hierin kijkt. De jongens hier spelen al van jongsaf met elkaar samen en zullen niet snel van club veranderen. Of ik doelstellingen heb voor het seizoen? Ik wil zesentwintig wedstrijden winnen, maar weet niet of dat lukt. Uiteindelijk weet ik wel zeker dat we met deze groep in het linkerrijtje eindigen, maar op welke plek precies is de vraag.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12