Afbeelding

Hoe gaat het met Paul Jense?

sport

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Paul Jense. (Foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – Paul Jense maakte furore als pijlsnelle buitenspeler. Dat begon in de jeugd van DHC, maar zijn grootste successen boekte hij in Pijnacker, bij DSVP.

– Hoe ben je vanuit Delft zo bij DSVP terechtgekomen?
“Ik kwam vanuit de jeugd van DHC en was toen nog een beetje ongeduldig. Ik heb een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld, maar het ging voor mij niet snel genoeg. Sparta wilde me hebben en daar heb ik een half seizoen gespeeld. Toen daar bleek dat het niveau net te hoog was, ben ik naar DHL gegaan, waar vrienden van me speelden. Mijn broer Guus was masseur bij DSVP en Dick Advocaat had hem gevraagd of ik bij DSVP wilde komen voetballen. Daar ben ik uiteindelijk op ingegaan.”

– Bij welke club heb je het het meest naar je zin gehad?
“Dat is heel moeilijk te zeggen, want overal waar ik heenging, kwam ik in een warm bad terecht. In de jeugd bij DHC heb ik een fantastische tijd gehad en ik heb er heel veel geleerd. Ik zat daar tegen het eerste aan en dat was echt een heel goed elftal met Frans van Straten, de gebroeders Rontberg, Hans de Ruiter en Sjef de Poorter. Ik had daar wat meer geduld moeten hebben. Ook bij DHL was het hartstikke leuk en bij DSVP hebben we de grootste successen geboekt.”

– Wat voor successen dan?
“We promoveerden van de vierde naar de eerste klasse en waren zevenenzestig wedstrijden op rij ongeslagen. Daarbij hebben we nog twee keer tegen Oranje gespeeld; dat verloren we dik, maar het was wel heel bijzonder om tegen Gullit en Van Basten te spelen.”

– Wat was het verschil tussen Guus Haak en Dick Advocaat als trainer?
“Ik denk dat ik toen misschien nog wat te jong was voor Guus Haak, maar hij was natuurlijk ook een geweldige trainer, echt een autoriteit. Met Dick Advocaat had ik meer een klik; onder hem heb ik ook langer getraind. Je zag toen al dat hij een heel goede trainer was.”

– Waar merkte je dat dan aan?
“Ten eerste aan het feit dat hij echt voetbal ademde; hij was er altijd mee bezig. Daarnaast wist hij perfect hoe hij mensen voor zich moest winnen, zodat we uiteindelijk allemaal het gras voor hem opvraten. Zo zei hij tegen mij: 'Paul, jij bent de belangrijkste man van het elftal; als jij goed speelt, doet iedereen dat'. Later bleek dat hij dat tegen meer spelers zei. Daarbij wist hij heel goed te analyseren en als hij omzettingen deed, zag je meteen het effect.”

– Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik ben komend jaar voor het tweede seizoen op rij elftalleider bij DSVP. We hebben een groep met alleen maar eigen jongens en ik heb er weer heel veel zin in!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12