Afbeelding

Hoe gaat het met Rob Eckhardt?

sport

Editie: Week 39, Jaargang 22 |

Rob Eckhardt kende mooie tijden op het middenveld van DHC. (foto: Koos Bommelé)

Rob Eckhardt (63) speelde in totaal dertien seizoenen lang in het 'gouden' DHC, waar hij grote successen kende.

– Heb je altijd bij DHC gevoetbald?
“Nee, ik ben begonnen bij Delfia, waar je op je negende al lid kon worden. Een jaar later werd ik gevraagd of ik bij DHC wilde komen. Ik kwam in het elftal terecht dat de voorwedstrijden mocht spelen voor het elftal dat nog betaald voetbal speelde. Later ben ik zelf betaald gaan spelen: ik heb de twee laatste seizoenen van Holland Sport meegemaakt en twee jaar bij Excelsior gespeeld.”

– Waarom ben je niet verder gegaan als prof?
“Ik vond er eigenlijk maar weinig aan. In die tijd werkte je nog overdag. Dan was je tot vijf uur bezig en ging je van daaruit direct naar de training; wel vijf keer in de week. Uiteindelijk was je dan om tien uur thuis en zag je je kinderen niet of nauwelijks.”

– Dus ging je weer naar DHC?
“Ja, dat was rond 1972. We speelden in de derde klasse en promoveerden direct, doordat de hoofdklasse werd ingevoerd. We hadden in die tijd een geweldig elftal met bijna alleen maar spelers van de club zelf. Andre Cinjee en Cees Adegeest kwamen over van respectievelijk BEC en DHL, maar begonnen gewoon in het derde.”

– Hadden jullie op dat moment door hoe bijzonder het was wat jullie deden?
“Dat besef je eigenlijk pas achteraf. We waren gewend om bovenin mee te draaien en werden tot twee keer toe Nederlands kampioen. We trainden onder Guus Haak; dan speelden we vier-tegen-twee, kwam hij het veld op en gingen we daarna partijen maken. Een tactische training hebben we nooit gehad. Zelfs geen wedstrijdbesprekingen. Hij zei altijd: 'Als we verliezen, is de tegenstander beter'. En zo was het ook.”

– Wat waren de mooiste herinneringen?
“We speelden heel goed natuurlijk. Maar ook de kampioenschappen, de wedstrijd tegen Ajax en het Nederlands Elftal waren mooi. Ook voor díe wedstrijden hadden we geen bespreking. Daarnaast waren wedstrijden tegen Delftse clubs altijd leuk. Verder heb ik na mijn tijd bij het eerste nog een tijdje in het vierde gespeeld. Daar hadden we ook een fantastisch elftal. We speelden reserve eerste klasse.”

– Hoe volg je DHC nu nog?
“Ik heb jaren als jeugdtrainer en leider gewerkt en ben onder René van Delft, Niek Oosterlee en Bert de Best ook assistent bij het eerste geweest. Daarna ging de organisatie op de schop en vond ik er weinig meer aan. Ik ga nog weleens een enkele keer kijken, maar het niveau is zoveel minder dan vroeger.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12