Afbeelding

Nieuw seizoen, nieuwe trainers, nieuwe rondes en nieuwe kansen

sport

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

Bij DHL hebben ze zin in het nieuwe seizoen. Maar liefst 31 spelers luisterden donderdagavond naar de aanwijzingen van trainer Oscar Laguna Burgos. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Menig voetballer lag afgelopen week nog ontspannen op een buitenlands strand, terwijl ploeggenoten alvast hijgend hun eerste rondjes renden. Aanstaande dinsdag begint het voetbalseizoen weer met de strijd om de RODI Media/DSW Zorgverzekaar Stad Delft Bokaal. Drie Delftse ploegen treden aan met hun nieuwe trainer.

Voor Marco Lange, die overkomt van SVC'08, betekent zijn trainerschap bij SEP een weerzien met de Delftse voetbalwereld, die hij in de zomer van 2006 vaarwel zegde als trainer van Delfia. “Sinds die tijd heb ik altijd nog het nodige contact gehad in het Delftse. Daarbij heb ik bij Delfia met een aantal mensen goed samengewerkt die nu bij SEP zitten. SEP is een club waarbij meestal weinig verloop in de selectie zit; dat zegt wel iets over de instelling van de spelers en de sfeer die er heerst.” Lange heeft mooie plannen met z’n nieuwe club. “We willen SEP naar een hoger plan tillen. Dat zal misschien niet meteen gebeuren, maar ik denk wel dat er een groep staat met potentie.” Voor de Stad Delft Bokaal heeft Lange geen snode plannen. “Als je de voorrondes doorkomt, speel je op zaterdag de finaleronde. Lukt dat niet, dan ga je lekker trainen. Het is voor mij een mooie manier om spelers aan het werk te zien en voor hen om zichzelf aan mij te laten zien.”

‘BINNEN TWEE OF DRIE WEKEN KEN JE IEDEREEN’
Oscar Laguna Burgos is terug waar hij ooit als speler begon: DHL. Vorige week zondag stond hij voor het eerst voor de groep. Helemaal onbekend met de spelers is hij niet. “Vorig seizoen ben ik al zeven, acht wedstrijden gaan kijken. Een stuk of tien spelers ken ik uit het verleden. Een aantal heb ik zelf nog mee gevoetbald.” De selectie van DHL is afgelopen zomer met negen spelers versterkt. “Maar binnen twee of drie weken ken je iedereen”, weet de 38-jarige Delftenaar. Z’n eerste indruk van de spelersgroep is positief, de opkomst was hoog en de stemming enthousiast. Laguna Burgos wil een dikke streep zetten onder het vorige seizoen, waarin DHL degradeerde naar de vierde klasse. En fris opnieuw beginnen. Dat gebeurt dinsdag met de Stad Delft Bokaal. “Dit is sowieso een mooi toernooi. Het is lekkerder om in de voorbereiding te voetballen, in plaats van te trainen. Voor de lagergeklasseerde clubs is het leuk om tegen ploegen als Vitesse Delft of DHC te voetballen. De Stad Delft Bokaal is een toernooi waar, denk ik, heel Delft naar uitkijkt. Je ziet dan welke nieuwe spelers overal lopen en hoe clubs de voorbereiding in gaan.”

‘ALS WE TOCH MEEDOEN, LATEN WE DAN PROBEREN TE WINNEN’
Peter Klomp was in het verleden al trainer van Vitesse Delft, promoveerde met de roodzwarten naar de hoofdklasse en vertrok er in 2006. Afgelopen maandagavond stond hij weer voor het eerst in een Vitesse-outfit op het trainingsveld. “M’n eerste indruk van de eerste training was dat er nog een aantal spelers op vakantie zijn”, begint de 50-jarige oefenmeester. “De groep die er was heeft enthousiast en gretig getraind. De organisatie is verder prima hier; iedereen had weer nieuwe trainingskleding. We gaan een frisse start maken.”


Dinsdag, tijdens de Stad Delft Bokaal, komt de hoofdmacht van Vitesse Delft voor het eerst echt in actie. Voor de spelers en de vereniging is het iets om naar uit te kijken, geeft Klomp aan. “Maar als trainer ben ik er niet zo’n voorstander van. Ik speel in de voorbereiding liever hele wedstrijden, zodat je meer grip krijgt op de speelwijze. Dinsdag duren de wedstrijden twee keer twintig minuten. Voordat je bent begonnen is het alweer voorbij. Maar het toernooi hoort bij Delft, dus we doen er met alle plezier aan mee. Als we toch meedoen, laten we dan proberen te winnen. Er is dit jaar een mooi prijzenpakket voor de winnaar, dat is een leuke bijkomstigheid.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12