Afbeelding

Opmars Vitesse Delft wordt beloond met kampioenschap

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

DELFT - Na jaren van op een houtje bijten, viel er afgelopen zaterdag eindelijk weer wat te vieren voor Vitesse Delft. De Tanthofbewoners pakten de eerste titel sinds twaalf jaar door met 0-2 te winnen bij SVC’08.

Vitesse haalde bij aanvang van het seizoen trainer Peter Klomp terug, die de roodzwarten in de periode tussen 2001 en 2006 al van de derde naar de hoofdklasse loodste. In de voorbereiding verliep alles goed, Vitesse won zelfs de Stad Delft Bokaal, maar de competitiestart verliep allerminst soepel. Vitesse bevond zich na twee punten uit vijf wedstrijden in de onderste regionen van de ranglijst en het leek een zwaar seizoen te gaan worden.


Toch volgde een ommekeer en Klomps ploeg wist op drie speelrondes voor het eind de koppositie te veroveren. “In die eerste wedstrijden kregen we veel lullige goals tegen”, vertelt Klomp. “Daarom heb ik aangegeven dat het achterin een stuk stabieler moest worden en daar hebben we met zijn allen aan gewerkt. Het had effect en zorgde ervoor dat de jongens ook steeds meer in zichzelf gingen geloven. Vanaf dat moment is de ploeg zich verder gaan ontwikkelen en dat heeft tot dit kampioenschap geleid. Het mooiste ervan vind ik dat dit elftal voor het overgrote deel bestaat uit jongens die bij Vitesse zijn opgegroeid.”

Eén van die spelers is aanvoerder Micha van Dasler, die na het behalen van de titel zijn geluk niet op kon. “Het werd ook wel weer eens tijd om wat te winnen, want we hebben heel wat magere jaren achter de rug. We hebben een heel sterk team dat in deze competitie dertien keer de nul heeft gehouden. Gedurende het seizoen zijn we als elftal gegroeid en na de winterstop hebben we zelfs geen wedstrijd verloren. De hele vereniging snakte naar dit succes. Het is fijn om te zien dat er weer leven in de club zit. Dat begint bij de jeugd en je ziet het zich over de hele vereniging verspreiden. Vitesse wordt weer hoe we Vitesse graag zien.”
Voorzitter Frank Hopstaken kan die woorden alleen maar beamen. “We zijn met Vitesse Delft een nieuwe weg ingeslagen en daarbij hebben we heel wat keuzes moeten maken. Het is goed om te zien dat die keuzes ook uiteindelijk goed uitpakken. Dit kampioenschap zie ik als een bevestiging van het feit dat we als club op de goede weg zijn.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12