Afbeelding

Oscar Laguna Burgos zal na een seizoen bij DHL meer achterlaten dan alleen promotie

sport

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

“Ik heb de groep verteld dat ik naar Delft ga en meteen gezegd dat de knop om moet. Er volgen nog elf finales.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – DHL heeft de draad na de winterstop goed opgepakt. In een duel van alles of niets werd koploper HDV vorig weekend met 0-2 opzij gezet. Door deze overwinning doen de Leeuwen weer volop mee om het kampioenschap.

Dat is maar goed ook, want met minder neemt scheidend trainer Oscar Laguna Burgos (38) geen genoegen. “Ik ben over het hele seizoen tevreden, behalve over de twee wedstrijden voor de winterstop. Tegen Taurus geef je een 4-0 voorsprong uit handen en de week erna kom je tegen met tien man van SVH Celeritas in de slotfase met 3-1 achter te staan. Uiteindelijk speel je nog wel gelijk, maar dat is niet voldoende.”

De zege op HDV van afgelopen weekend kwam erg goed van pas, ook door het verlies van nummer 3, HMC. “Ik had vooraf het gevoel dat HMC zou verliezen me de jongens gedeeld. Dat kwam uit en zelf wonnen we. Het mooie is nu dat de directe concurrenten nog twee keer tegen elkaar spelen en wij ze beide nog maar één keer treffen.”

De vooruitzichten zijn dus goed voor de trainer, die volgend seizoen bij d.v.v. Delft werkt. “Dat ene seizoen bij DHL is inderdaad kort, maar als ik iets geleerd heb in mijn driëendertig jaar in de voetballerij, is dat je niet alles kan plannen. Het is ook niets voor mij, want bij alle clubs waar ik als speler gezeten heb, ben ik vier jaar of langer gebleven. Toen DHL me in november vroeg of ik wilde verlengen, vond ik dat te vroeg. Toen Delft zich in januari meldde, heb ik dat netjes gemeld en heb ik gezegd dat ik er twee weken over wilde nadenken.”

‘HET MOOIE IS DAT ZE ME DE STAP WEL GUNDEN’
- Wat gaf voor jou uiteindelijk de doorslag?
“Het sportieve aspect. Ik ben een ambitieuze trainer en krijg de mogelijkheid om van de vierde naar de tweede klasse te gaan. Daarbij denk ik dat er bij Delft in de selectie iets meer potentie zit.”

- Voor hetzelfde geld komen jullie elkaar komend seizoen tegen in de derde klasse…
“Theoretisch zou dat kunnen, maar dat lijkt me heel sterk. Wij promoveren wel, maar Delft gaat niet degraderen. Dat laat Ronald Hes niet gebeuren.”

- Was men bij DHL niet ontzettend teleurgesteld toen je je besluit kenbaar maakte?
“Ze vonden het niet leuk, maar het mooie is dat ze me de stap wel gunden. Dat geeft ook aan wat voor club dit is.”

- Dus er is niet zoiets als een schuldgevoel?
“Nee, want dat zou betekenen dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt en zo voelt het niet.”

‘TOEN IK HIER KWAM VOND IK DE VERENIGING DOODS’
Rest Laguna Burgos alleen nog kampioen te worden met DHL. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken, want de enige ploeg van wie wij kunnen verliezen, zijn we zelf. Promotie is de missie. Lukt dat niet, dan hebben we gefaald.” Daarnaast laat de trainer veel meer achter. “Toen ik hier kwam, vond ik de vereniging doods. De jeugd zat goed in elkaar, maar voor de rest was er niet veel. Nu komt er weer publiek kijken, we hebben laten zien een trainingskamp naar Spanje te kunnen organiseren en de jongens hebben weer plezier. Ik heb de wat oudere jongens gezegd dat ik zelf spijt heb, omdat ik te vroeg gestopt ben met voetballen. Ik denk dat de groep wel intact blijft.. Als dat zo is en we promoveren, dan kan ik de club met een gerust hart achterlaten en kom ik hier zeker nog kijken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12