Afbeelding

Wesseling wil naar Buitenwatersloot, buurtbewoners hebben hun bedenkingen

Algemeen

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

Het voormalige pand van Naaktgeboren staat nu nog leeg, maar Dansschool Wesseling wil zich er dolgraag vestigen.

DELFT – Dansschool Wesseling wil graag het voormalig pand van Naaktgeboren aan de Buitenwatersloot betrekken. Een groep omwonenden vreest parkeer- en geluidsoverlast, maar volgens dansschoolhouder Bart Wesseling is die angst ongegrond.

De Delftse dansschool leidt al sinds haar gedwongen vertrek uit de Spoorzone een zwervend bestaan. Even leek Wesseling zich in het voormalig Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan te vestigen, maar buurtbewoners staken hier een stokje voor. Zij wilden geen dansschool met bijbehorend partycentrum en terras in hun straat. Inmiddels zijn de plannen helemaal anders, benadrukt Bart Wesseling. Naast de dansschool zullen er op de nieuwe locatie hooguit borrels, familiefeestjes en bruiloften worden georganiseerd. “Het wordt  dus géén partycentrum”, geeft Wesseling aan. De activiteiten zullen hooguit tot 01.00 uur duren. Om geluidsoverlast te voorkomen, worden huisregels opgesteld en bij de ingang wordt een sluis gemaakt.

In gesprek
Eind februari ging Wesseling tijdens een informatieavond met de buurt in gesprek. Afgelopen donderdag was wederom zo’n avond. Tijdens de eerste gesprekken bleek de buurt er niet helemaal gerust op. “Ik heb niks tegen Dansschool Wesseling, maar niet op deze plek, niet in een woonwijk”, reageert Joke Scheepens, die in het wijkje aan de andere kant van het water woont. De 64-jarige Delftse vreest dat het hier voor haar en andere buurtbewoners straks lastig wordt een parkeerplek te vinden. Momenteel is het hier vrij parkeren. “Dus wie z’n wagen hier zet doet niks verkeerd”, zegt Scheepens. “Dat doen mensen nu ook als ze naar de tandarts hier tegenover moeten.” Ze sluit niet uit dat als parkeeroverlast ontstaat, de buurt wordt opgezadeld met vergunning- of betaald parkeren.
Volgens Bart Wesseling gaat dit niet gebeuren. “We hebben een verkeersonderzoek laten doen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat bezoekers aan de andere kant van de Buitenwatersloot gaan parkeren. We hebben op ons eigen terrein 43 parkeerplekken, dat is meer dan genoeg voor Dansschool Wesseling.” Mochten - bijvoorbeeld tijdens bruiloften - meer plekken nodig zijn, dan is met andere bedrijven in de straat afgesproken dat hun parkeerterreinen mogen worden gebruikt. Volgens Bart Wesseling zijn er genoeg buurtbewoners die het leuk vinden dat de dansschool zich in het voormalig pand van Naaktgeboren wil vestigen. “Zeker de Delftenaren die bij ons op dansles hebben gezeten.” De heer Steijger, die er pal tegenover woont, vindt het inderdaad geen bezwaar. “Mij maakt het niet zo uit als hier een dansschool komt. Ik ben een mensenmens en ik hou van muziek. Ik vind het wel gezellig”, aldus de 82-jarige accordeonist. Frank Oertel, die enkele huizen verderop woont, is iets kritischer. “Ik ben niet zo gauw ergens tegen, maar vraag me af hoe het straks gaat lopen”, begint hij. “Je moet nooit teveel op dingen vooruitlopen, maar die informatieavond heeft me wel wakker geschud. Hoe ver reikt het lawaai straks, en wordt het pand goed geïsoleerd? Wat gaat er straks allemaal gebeuren? Verder denk ik dat de meningen van veel buurtbewoners op hetzelfde neerkomen: ze zijn bang dat het hier lastiger wordt met parkeren.”


Dansschool Wesseling begon eind januari al met een haalbaarheidsonderzoek, nog voordat de vergunningaanvragen zijn gedaan. Inmiddels hebben twee informatieavonden, een verkeersonderzoek en een geluidsonderzoek plaatsgevonden. Wesseling hoopt zodoende goed beslagen te ijs te komen als de vergunningaanvragen worden gedaan. “Wat ons betreft gaan de plannen om ons aan de Buitenwatersloot te vestigen door”, geeft Bart Wesseling aan. “We zijn een echt Delfts bedrijf dat al 75 jaar bestaat. Het is belangrijk dat we in Delft blijven op een plek die goed bereikbaar is. Dit pand is heel geschikt, perfect eigenlijk. Het zou heel fijn zijn als we daar dit jaar nog ons 75-jarig jubileum kunnen vieren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12