Afbeelding

Door samenwerking BKS en gemeente zal het gras in Schieoevers groener zijn

Algemeen

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

Ondernemers van Bedrijven Kring Schieoevers, de Gemeente Delft en Engelsman Hoveniers hebben de handen ineen geslagen voor een mooier, schoner en groener Schieoevers.

DELFT – Het geld groeit in Delft niet meer aan de bomen. Ook op groenonderhoud is afgelopen jaren bezuinigd. Bedrijven Kring Schieoevers (BKS) heeft daarom het heft in eigen handen genomen en besloten om gelden uit het ondernemersfonds te gebruiken voor beter onderhoud in het gebied.

De Gemeente Delft heeft haar budget doorgeschoven zodat dit geld alsnog wordt besteed aan groenonderhoud in Schieoevers, dat voortaan door Engelsman Hoveniers uit Wateringen wordt uitgevoerd.

Woensdag kwamen de betrokken partijen bijeen om even stil te staan bij deze verandering. “Wij juichen het toe dat Delftenaren zelf initiatief nemen om bij te dragen aan een schonere omgeving”, zei wethouder Stephan Brandligt. “Dat de ondernemers in Schieoevers zelf een bijdrage leveren aan een initiatief waarvan het gebied opknapt, is fijn. Delft kan het niet allemaal zelf bekostigen.” Door dit samen aan te pakken, wordt die omgeving komende jaren alleen nog maar mooier, verwacht de wethouder.

Nils Eekhout, directeur van Octatube en voorzitter van BKS, heeft eveneens positieve verwachtingen. “De Gemeente Delft heeft afgelopen jaren bezuinigd op groenonderhoud, maar bedrijven hier hebben heel erg behoefte aan een nette uitstraling van de omgeving.” Dat is uit meerdere door BKS gehouden enquêtes gebleken. Een schonere en mooiere omgeving is niet alleen prettig voor de bedrijven die er al zitten en hun bezoekers. “Maar we willen het ook aantrekkelijk houden voor bedrijven die zich hier willen vestigen. De Schieweg en de Rotterdamseweg zijn recent vernieuwd en opgeknapt, dan zou het zonde zijn als deze wegen er straks door te weinig onderhoud weer krakkemikkig uitzien.” De nieuwe constructie heeft vele voordelen. Enige nadeel is, geeft Eekhout aan, dat BKS zich voortaan niet alleen met ondernemen, maar ook met onderhoud moet bezig houden. “Maar helemaal niets doen is ook geen optie”, voegt hij eraan toe.

Engelsman Hoveniers uit Wateringen zal voortaan regelmatig in Schieoevers aan het werk zijn. “Momenteel zijn we al aan het inventariseren wat de probleempuntjes zijn, daarbij krijgen we input van bedrijven in dit gebied”, vertelt André Engelsman. Volgens Engelsman gaat Delft sowieso aan de borders met planten merken dat zijn bedrijf hier straks aan de slag gaat. “De gemeentelijke borders zijn vaak wat eenvoudig en weinig visueel aantrekkelijk. Die gaan we vervangen door borders die één mooi en strak geheel vormen, moderner ogen en echte eyecatchers worden.”

Wethouder Brandligt is blij met de meedenkende ondernemers in Schieoevers. “Ook ondernemersverenigingen uit andere delen van de stad zijn natuurlijk welkom om zich met soortgelijke initiatieven bij ons de melden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12