Afbeelding

Gratis WiFi op vier Delftse pleinen

Algemeen

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

DELFT – Gratis WiFi en toegang tot het studentennetwerk Eduroam. Dat is vanaf vandaag een feit op vier pleinen in de Delftse binnenstad.

Bezoekers van de Markt, Beestenmarkt en een stukje Burgwal, het Doelenplein en Bastiaansplein kunnen voortaan achter hun kop koffie op het terras hun mail checken of internetten. De inlognaam is simpel: ‘Delft Free WiFi’. Studenten en medewerkers van de TU Delft kunnen bovendien vanaf nu op de pleinen inloggen op het studentennetwerk Eduroam.

Dit mooie resultaat is tot stand gekomen door een unieke Delftse samenwerking tussen de TU Delft, de Stichting Centrum Management Delft (SCMD), de Gemeente Delft en Delft Marketing.

Volgens Anka Mulder, vice-voorzitter College van Bestuur van de TU Delft, wordt WiFi ‘bijna net zo normaal als gas en elektriciteit’. “Mensen verwachten gewoon dat het er altijd is. Met gratis WiFi op vier pleinen in de binnenstad wordt Delft weer een stapje aantrekkelijker; voor bezoekers, bewoners en studenten.” Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing en projectleider van het WiFi-team is blij met het resultaat. “Voor mij is een gastvrije binnenstad een plek waar toeristische en zakelijke bezoekers bediend worden met gratis WiFi en waar studenten kunnen inloggen op het studentennetwerk.”

Ook Peter Ruysch, voorzitter van de SCMD is trots op de samenwerking. “Ik ben vooral blij met de samenwerking met de TU Delft”, reageert hij. “We willen graag dat TU-whizzkids ons gaan helpen met innovatieve toepassingen waarbij de smartphone je aan de hand meeneemt naar wat Delft op dat moment speciaal voor jou in gedachten heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van attracties, cultuur of winkelen.”

De officiële lancering vindt aanstaande dinsdag plaats bij de Ark van Delft, een nieuwe horecagelegenheid midden op het Bastiaansplein. De drie WiFi-antennes op het gebouw zorgen voor een dekking van het gehele Bastiaansplein.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12