Afbeelding

Mooi weer en 7000 bezoekers tijdens Mooi Weer Spelen

Algemeen

Editie: Week 27, Jaargang 23 |

Ook de jeugd werd bij het evenement betrokken en kon gezellig mee trommelen.

DELFT – De organisatie van de Mooi Weer Spelen kijkt tevreden terug op de vorige editie van het Delftse straattheaterfestival, dat vorig weekend op de Markt plaatsvond. Het festival trok, verspreid over twee dagen, zo’n 7000 bezoekers.

“Artiesten vertelden me dat ze een leuk en bereidwillig publiek troffen”, zegt festivalleider Frank Koene daarover. “Publiek was, merkte ik, sowieso blij dat het evenement weer doorging. Iemand van de oude garde zei: ‘Dit zijn niet de oude Mooi Weer Spelen, maar het is zeer gezellig’. Een andere ervaringsdeskundige noemde het programma ‘dun’.” De Mooi Weer Spelen waren inderdaad niet dusdanig groots en meeslepend als in de gouden jaren, toen de hele binnenstad in één groot openlucht theater veranderde, maar de oude waarden zijn behouden, merkt Koenen op. “We hadden weer mooie acts: hoogwaardige nationale en internationale straatkunst. Alles werd gedraaid door enthousiaste vrijwillige medewerkers.”

Koenen was blij met de jubileumvoorstelling ‘Best of 20 years’ van de Nieuw Zeelandse streetcomedian Abigail Collins. “Zij bracht klassiek straattheater. Met hilarische zelfspot en met nauwelijks meer dan wat hoepels wist zij het publiek drie kwartier te vermaken. Noah’s acrobatische, komische act in een zwiepende lantaarnpaal was een ander hoogtepunt. En trots waren we op het programmaonderdeel ‘Made in Delft’, waar eigen, in Delft gemaakte, producties te zien waren. Het muziektheater Leonie, rondom de Delftse zangeres Leonie Bolleboom, was daarvan een hoogtepunt. Op een gegeven moment waren er vier voorstellingen tegelijkertijd bezig, met rondom elke act een ouderwets dikke cirkel van publiek.”

De festivalleider vond het prettig samen te werken met de ondernemers van de Markt. “Uiteindelijk zijn zij de deskundigen, zij krijgen voortdurend festivals over ‘hun’ vloer. De bereidheid tot meedenken en meedoen is groot. Plannen voor de toekomst van de Mooi Weer Spelen smeden we graag in nauwere samenwerking met hen. Zij hebben de intieme en kleinschalige setting van het evenement twee jaar voor de neus gehad. Nu is de tijd rijp om meer samen op te gaan trekken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12