Afbeelding

Mooi Weer Spelen worden weer minstens zo mooi en vermakelijk als vorig jaar

cultuur

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

De nieuwe formule van straattheater in een intieme setting op de Markt was vorig jaar een succes.

DELFT – De Mooi Weer Spelen waren er vorig jaar terug van weggeweest. De nieuwe formule van straattheater in intiemere setting beviel organisatie èn publiek. Dus kan iedereen ook komend weekend weer genieten van een festival zoals het ooit bedoeld was.

Frank Koenen (51) is festivalleider. Dat doet hij onbezoldigd en uit liefde voor straattheater. Hij kijkt graag en met plezier nog één keer terug op de editie van vorig jaar, toen de zon letterlijk en figuurlijk weer scheen voor het festival dat het in 2012 tijdelijk voor gezien hield. “Het budget was vorig jaar niet meer dusdanig dat het een groots en meeslepend festival door de hele binnenstad werd”, begint Koenen. “Maar het werd een heel mooi, intiem en gezellig evenement met hele goede acts. Publiek was blij dat ze niet de hele stad door hoefden, maar op de Markt alles kon zien. Dat gaf een veilig en gemoedelijk gevoel. Dat komt een festival altijd ten goede.”

Ook dit jaar zal iedereen die zaterdag 27 en zondag 28 juni naar de Markt komt worden getrakteerd op de leukste straattheateracts. Vaak betreft het solo-artiesten die de Markt op komen, een plekje zoeken en daar hun kunstje uithalen, waarna er vanzelf een haag van publiek omheen komt te staan. Meer georganiseerd is bijvoorbeeld de luchtacrobatiek-act van het Bencha Theater, of het hiphop danstheater van LloydsCompany van Lloyd Marengo. “In de wereld van het hiphop danstheater is hij heel groot aan het worden. Hij staat tegenwoordig veel in theaters, maar vindt het fijn nu op de Markt te spelen. Hiphop is van de straat en in de open lucht kun je ademhalen, zegt hij.” Nieuw in het programma is ‘Made in Delft’, met louter producties uit Delft. Zoals het muziektheater van de Delftse Leonie Bolleboom, dat volgens Koenen heel interessant gaat worden. Gelachen wordt er volgend weekend ook. “Zelfs vanuit Rusland komt een straattheaterclown naar Delft. Verder is de Australische Abigail Collins op ons festival te zien. Zij is al twintig jaar streetcomedian en heeft vele prijzen gewonnen. Dat wordt op de zondag één van de hoogtepunten. De Amerikaanse Noah gaat halsbrekende toeren uithalen in een zwiepende lantaarnpaal. Beide acts worden hilarisch.”


Naast de gevestigde namen en artiesten bieden de Mooi Weer Spelen plek aan de Open Podium van Twinkeltje, waar iedereen zaterdagavond vanaf 19.00 uur zijn of haar ‘five minutes of fame’ kan claimen. Aanmelden hiervoor kan via Youp@Op-Nieuw.nl.
Frank Koenen kan het iedereen aanraden komend weekend een kijkje te nemen op de Markt, waar dan kan worden genoten van de meest uiteenlopende optredens van allerlei soorten artiesten. “Kom gewoon langs en laat je aangenaam verrassen.”
Het festival begint zaterdag om 20.00 uur op de Markt en gaat hier tot 00.00 door, maar vanaf 16.00 uur is er een warming up-programma. Om 00.00 uur begint het nachtprogramma in de Koornbeurs. Op zondag is van 13.00 uur tot 17.00 uur een middagprogramma op de Markt. Kun je niet wachten? Niet getreurd. Dit weekend, op zaterdag 20 juni vanaf 22.00 uur geeft Hip Sick Unusual Theatre een betoverende locatietheatervoorstelling in de binnentuin van Mecanoo architecten, die te bereiken is via de Phoenixstraat 650. “Dat wordt heel leuk, het is een soort sneak preview voor de Mooi Weer Spelen”, besluit Koenen. Hou de website www.mooiweerspelen.nl in de gaten voor aanvullingen op het programma.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12