Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 32, Jaargang 23 |

De afgelopen maand zijn de hoffotograaf en mijn persoontje weer veel op pad geweest. Dat begon met de pubquiz voor de Delftse horeca in Café de Tobbe. Dat was weer buitengewoon leuk. Ook had je daar Voices & Fun, een soort talentenjacht in de vorm van karaoke. Er stond heel wat talent op het podium. Dat is de laatste tijd trouwens ook het geval op zondagmiddag bij de Wijnhaven, LEF en Plan B. Leuk dat zij live-muziek programmeren en wat reuring in de stad brengen.

Dat doet ook Tom Wagemans jaarlijks met Delft Ceramica, een keramiekmarkt. Dit jaar had hij de mazzel dat het twee dagen lekker weer was, wat de markt tot een nog groter succes maakte. Tegenwoordig worden we ook uitgenodigd voor het Delft Chamber Music Festival en daar genieten we met volle teugen van. Geweldig om te zien dat topmusici die de hele wereld over reizen zelf hun koffertje in de auto zetten en wars zijn van sterallures.


Tijdens de jaarlijkse fietstocht van de oude horecalieden was het voor mij even aanpoten. De tochtjes worden wel steeds korter, dit keer maar 32 kilometer, maar de elektrische fiets is meer regel dan uitzondering. Op zondag 6 september gaan we spinnen voor het Reinier. Dan mag ik weer aan de bak. Op www.spinnenvoorreinier.nl is meer informatie te vinden. Een ander jaarlijks hoogtepunt is het Varend Corso. Het is jammer dat de Gemeente Delft hier zo weinig aandacht aan besteedt. Tussen alle prachtige boten deden wij mee met een armetierig bootje waar net de drie sponsoren op konden staan. Langs de kant was het ontzettend druk. Je zou verwachten dat er wel enig budget is om uit te geven aan zaken waaraan geld wordt verdiend, maar dat is blijkbaar niet het geval. Jammer.

Wat wel mooi was, was Crazy Pianos Meets Delft. Het was 'misschien' iets te druk, maar de organisatoren lieten wèl zien dat je ook doordeweeks een mooi evenement kunt uitverkopen. Verder was de Mosselweek achter het stadhuis weer een groot succes en zit er een Spaanse avond aan te komen. Bij dit soort samenwerkingen tussen horecaondernemers spint iedereen garen. Dan wil ik nog even mijn ergernis uitspreken over scooterbestuurders die door de binnenstad razen. Ze lijken wel blind te zijn voor al het andere verkeer en als je er wat van zegt, kun je een grote bek verwachten.

Ten slotte kijk ik uit naar het Jazzfestival. Ik kreeg vorige week te horen dat Margreet Groenendijk, een geweldige Delftse jazzzangeres, die ik al vanaf haar studententijd ken, is overleden. Dat is een groot gemis voor Delft. Ik wens haar naasten heel veel sterkte met het verwerken ervan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12